Frisk, cremet pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater. Det er en af mine yndlings pastaretter. Den blev faktisk bikset sammen ud fra det, der var i køleskabet og er siden hen blevet lavet mange gange. Billedet er måske ikke det bedste, men jeg lover, at retten er god. Det er en af mine livretter, og så er den virkelig nem at lave.
Opskrift på frisk pasta med laks
Det er super simpelt. Frisk bredbåndet pasta, spinat, røget laks, langtidsbagte tomater, citron, philadelphia og purløg. Når du har bagt tomaterne, tager det ikke mere end 15 minutter at bikse resten sammen. Det eneste der tager tid med denne pasta er de langtidsbagte tomater. Hvis du har travlt kan du skrue op til 175 grader og give dem 20 minutter i steder. Er du på udkig efter en ekstra udfordring, så lav din pasta selv ved hjælp af min opskrift på hjemmelavet pasta.
Er du vild med denne ret, så bør du også prøve min pasta med røget laks og ricotta eller min sommerpasta med citron-flødesauce og pinjekerner.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Frisk pasta med laks, spinat og langtidsbagte tomater
Ingredienser
- 20 cherrytomater
- 250 g frisk spinat
- 1 rødløg
- 200 g røget laks
- 375 g frisk pasta (fx pappardelle eller fettuccine)
- 2 spsk. flødeost (eller mascarpone)
- 5 spsk mælk (alternativt vand)
- 1 håndfuld frisk purløg (eller persille)
- ½ citron
- salt og peber
- 1 tsk sukker
Fremgangsmåde
- Skær cherrytomater i halve og vend med lidt olivenolie, salt, peber og sukker.
- Bag dem i ovnen i 1 time ved 125 grader. Når de har været inde i 50 minutter, kan du starte på resten.
- Skræl og hak rødløg fint og steg det i en stor pande i en smule olivenolie i et par minutter.
- Kom spinat på og lad det falde sammen.
- Skru ned på mellemvarme. Skær laksen i små tern og kom det på panden.
- Bland philadelphia og mælk med en ske i et glas og kom det på panden og rør rundt i et par minutter.
- Kog imens den friske pasta efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra (men gem lidt af kogevandet).
- Kom de langtidsbagte tomater, pasta og citronsaft på panden. Varm det langsomt op og kom evt lidt af pasta-kogevandet på, hvis det er for “tørt”. Pyt med finthakket purløg.