I weekenden havde jeg familien og en god veninde på besøg til fødselsdagsbrunch, og der serverede jeg blandt andet disse snaskede blåbærsnegle med marcipan og citron-cream cheese frosting. Åh de var gode! Jeg eksperimenterede også med at koldhæve dem, hvilket er perfekt, når man gerne vil servere snegle til brunch men ikke vil stå op 3 timer før. Opskriften herunder tillader både almindelig hævning og koldhævning alt efter, hvad der passer dig.
Opskrift på blåbærsnegle med marcipan og cream cheese frosting
De her blåbærsnegle består af en saftig dej med kardemomme, et fyldt af en hurtig blåbærkompot, smør og masser af marcipan og en topping af blød og cremet flødeost, lidt smør og flormelis smagt til med citronskal og saft. Det er en super god (hvis jeg selv skal sige det) kombination af det søde og det lidt syrlige/parfumerede. Opskriften er nem at gå til, selvom der er et par steps undervejs.
Elsker du snegle, så skal du også prøve mine opskrifter på klassiske kanelsnegle med cream cheese frosting, kanelsnegle med æble og marcipan, blåbærsnurrer med marcipan eller kardemommesnurrer.
Koldhævede snegle eller snegle på et par timer
Du har to muligheder med de her blåbærsnegle. Enten kan du lave dem traditionelt over et par timer, hvor dejen skal hæve, sneglene skal efterhæve og derefter bages. Du kan også forberede det hele, lade det hæve lidt mindre i stuetemperatur i de forskellige steps undervejs og i stedet lade dem koldhæve i køleskabet natten over.
Begge dele giver nogenlunde samme resultat, men du kan beslutte hvilken, alt efter hvad du foretrækker, og hvornår du vil servere sneglene. Koldhævning er perfekt, hvis du vil servere dem til morgenmad/brunch. Jeg har forsøgt at notere de to forskelle i fremgangsmåden nedenunder, og derfor er det også blevet lidt længere.
De bedste blåbærsnegle og den bedste flødeostecreme
De smager bare så godt disse blåbærsnegle. Jeg bruger vilde blåbær – altså de svenske af slagsen, som rent faktisk er røde/lilla indeni. Køb dem gerne på frost, da det er super nemt at få adgang til hele året rundt og alle steder. Jeg elsker kombinationen af snegle og flødeostecremen på toppen, men hvis du ikke er til det, kan du også sagtens “bare” køre en almindelig hvid glasur med lidt citronsaft og -skal i. Det smager helt sikkert også godt. Jeg kan ikke finde ud af, om de ekstra toppede blåbær på toppen var lidt for barnligt i sit udseende, men så kan du i hvert fald se, hvad der er i.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Blåbærsnegle med marcipan og cream cheese frosting
Ingredienser
- 1 dl mælk
- gær (10 g ved koldhævning, 25 g ved almindelig hævning)
- 1 æg
- 2 spsk sukker
- ½ tsk fint salt
- ¾ tsk stødt kardemomme (kan undlades)
- 300 g hvedemel
- 80 g smør (blødt)
Blåbærremonce
- 150 g blåbær (gerne frosne og ægte blåbær der er lilla indeni)
- 75 g sukker
- 1½ tsk majsstivelse
- 100 g smør (blødt)
- 150 g marcipan
Cream cheese frosting
- 30 g smør (blødt)
- 100 g flødeost
- 75 g flormelis
- 1 øko citron (skal fra den hele og 1 spsk saft)
Fremgangsmåde
- Start med at lave dejen ved at lune mælk til lillefingervarme. Brug kold mælk hvis du koldhæver sneglene.
- Rør gær ud i mælken og tilsæt æg, sukker, kardemomme og salt.
- Rør melet i og derefter klatter af blødt smør. Ælt det sammen med i 5-10 minutters tid, til du har en lækker, blank dej. Gerne på røremaskine.
- Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 1½ time – kun 1 time ved koldhævning.
- Forbered imens remonce ved at koge marmeladen, køle den af og røre tingene sammen. Stil det til side.
- Rul dejen ud på et let meldrysset bord til en rektangel på cirka 30 x 35 cm.
- Fordel og smør remonce ud i et jævnt lag og rul den sammen til en pølse på den korte led.
- Skær pølsen i 12 stykker og placer dem i et stort fad foret med bagepapir med lidt plads imellem.
- Lad dem efterhæve lunt under et klæde i 30 minutter ved almindelig hævning. Giv dem 1 time ved koldhævning.
- Koldhæver du sneglene, skal du sætte dem på køl, dækket til med et fugtigt klæde, natten over. Ellers skal du bare bage dem som skrevet længere nede.
Fyld
- Kog blåbær op med sukker og 1 spsk vand.
- Lad det simre et par minutter, tilsæt en smule maizena (start med en tsk) og lad den simre et par minutter mere. Du skulle gerne ende med en syltetøjskonsistens.
- Kom det på frys, så det kan blive helt koldt.
- Lav din blåbærremonce færdig ved at rive marcipan og røre det i den kolde blåbærmarmelade sammen med blødt smør.
Bagning og topping
- Har du koldhævet sneglene, kan du tage dem ud en time før bagning.
- Bag sneglene ved 180 gracer varmluft i cirka 18 minutter.
- Lad dem køle helt af.
- Pisk ingredienserne til frostingen sammen og smør det på de afkølede blåbærsnegle.
Opskrift på snegle til brunch og morgenmad
Som skrevet ovenover er disse snegle perfekte til at komme på menuen til brunch eller morgenmad, fordi de kan koldhæves. Er du på udkig efter lidt mere inspiration til dit brunchbord, så kig endelig forbi mine brunchopskrifter. Sneglene kunne fx gå godt sammen med en chiagrød med bær og flødeskum, nogle koldhævede boller med valnødder og tranebær og måske en hjemmelavet appelsinmarmelade til ost.