Det her er sådan et sundt bananbrød, der kan spises hele dagen – ja selv til morgenmad. Jeg har i et stykke tid haft lyst til at lave en sund version af en af de mest populære opskrifter på bloggen, nemlig denne sundere banankage med chokoladestykker – og det er hermed gjort. Et bananbrød er en virkelig god måde at få brugt nogle modne bananer på, og så er det dejlig nemt at lave.
Opskrift på sundt bananbrød
Jeg har valgt at bruge fuldkornshvedemel, der giver et godt bid til brødet og en mættende effekt. Derudover er det kun sødet med modne bananer og lidt akaciehonning, krydret med kanel og vanilje og fyldt med store stykker af mørk chokolade og grofthakkede, ristede mandler. Bananbrødet får en dejlig, svampet konsistens og sødme fra bananerne, og det er muligvis blevet en ny (sund) favorit. Og ja, jeg må jo indrømme… jeg spiste det både som eftermiddagssnack, dessert og morgenmad næste dag, og inden jeg kunne se mig om, var hele bananbrødet jo pist væk! (bare rolig jeg havde et par hjælpere også).
Sundt bananbrød med chokolade
Ingredienser
- 3 bananer (modne )
- 15 g smør (alternativt kokosolie)
- 2 æg
- 2 spsk honning
- 1 knips salt
- ⅓ tsk vaniljepulver
- 1 tsk bagepulver
- 1½ tsk stødt kanel
- 170 g fuldkornshvedemel
- 50 g mandler
- 50 g mørk chokolade
Køkkenudstyr
- Brødform
Fremgangsmåde
- Rist mandler i ovnen i 10 minutter ved 170 grader og lad dem køle af.
- Mos bananerne i en skål og smelt smørret.
- Rør de to ting sammen med æg og honning.
- Bland mel, salt, bagepulver, vaniljepulver og kanel i en anden skål og pisk det derefter i bananmassen.
- Hak de ristede mandler og chokoladen groft og vend det i dejen.
- Kom dejen i en rugbrødform (28 cm) med bagepapir, og bag bananbrødet ved 180 grader i cirka 40 minutter.
- Lad det afkøle, inden du spiser det.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!