
Min beste opskrift på æblecrumble med marcipan. Den har længe været på tegnebrættet denne æblecrumble på marcipan, og nu er den klar til jer. Jeg har nemlig i mange år bagt min allerbedste rabarbercrumble og mange gange tænkt, at den må være helt perfekt i efteråret med æbler også. I dette efterår skulle det være, og jeg havde ret. Uhm, det er godt! Glæd dig.
Opskrift på æblecrumble med marcipan
Det tager 5, måske max 10 minutter at forberede denne æblecrumble med marcipan, så det er en super nem dessert. Du vender æbletern med en smule sukker og vanilje og topper med en skøn crumble. Selve crumblen laves måske lidt anderledes end den typiske smør-smuldreversion, du kender. Du smelter nemlig smørret, vender med en smule fløde og så vender du det med mel, havregryn, marcipan og sukker. Det giver en tyk, sej, karamelliseret og virkeligt dejligt smagende crumble, der passer perfekt til æblerne.
Er du vild med crumble, så skal du også prøve min rabarbercrumble eller måske hindbærtrifli med skyrflødeskum og crumble. Sidstnævnte kunne sagtens laves med æblekompot også.


Den bedste hjemmelavet æblecrumble med sprødt låg og saftige æbler
Der er noget helt særligt godt ved min crumble, hvis jeg må sige det. Det er en opskrift, jeg har fået fra min moster og har brugt gennem mange år. Mest til rabarber, som jeg skrev ovenfor, men jeg kan love dig for, at den også passer godt til æbler. Jeg ved ikke, om det er fløden (den hemmelige ingrediens), eller hvad der gør den så god, men jeg har helt ærligt aldrig fået en så god crumble før. Lov mig at du prøver den.
Lækker, nem dessert med æbler – og flødeskum eller cremefraiche
Det tager virkelig ingen tid at bikse denne æblecrumble med marcipan sammen, og så kan den hygge sig i ovnen, mens du laver andre ting. Du kan sagtens lave og servere den næsten med det samme, så den stadig er lun. Men du kan også lave den et par timer i forvejen, og den smager også skønt dagen efter. Spis den endelig gerne med en skefuld (vanilje)flødeskum eller fed cremefraiche. Det gør den kun bedre.
Laver du en af mine opskrifter som fx denne æblecrumble med marcipan, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!

Æblecrumble med marcipan
Ingredienser
- 550 g æbler
- 190 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g havregryn (grovvalsede)
- 125 g hvedemel
- 100 g marcipan
- 125 g smør
- ¾ dl fløde
- 2 spsk sirup (fx mørk sirup)
- 1 nip salt
Noter
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tern, ca. 1×1 cm.
- Kom dem i en form – min er 22 cm.
- Mål sukkeret af og kom 4 spsk op til æbleternene sammen med vaniljesukkeret og vend det rundt.
- Kom havregryn, mel og groftrevet marcipan ned til resten af sukkeret og vend det rundt.
- Smelt smørret, tag det af varmen og rør sirup, salt og fløde i.
- Vend smørblandingen i melblandingen og fordel det ovenpå æblerne i et jævnt lagt.
- Bag crumblen i 35-40 minutter til godt gylden og boblende.
- Lad den gerne køle af og sætte sig i min 15 minutter, til du spiser den.
Hemmeligheden bag en god crumble – den bedste opskrift på crumble. Karamelliseret og sprød
Jeg tror, at det er fløden, der er hemmeligheden bag denne crumble. Og måske også den smeltede smørblanding, der røres op med de tørre ingredienser. Og den gode smag fra de ristede havregryn også. Du kan vitterligt bruge crumbleopskriften til alle dine crumbles. Det er en god basisopskrift. Jeg forestiller mig pærer, blommer, brombær, rabarber – you name it. Det kan kun blive godt. Afstem evt. med hvor sødt dine bær/frugter er.
Sådan laver du en god crumble – trin for trin
Denne æblecrumble med marcipan er så nem at lave, og den kræver heller ikke mange ingredienser eller redskaber. Sådan gør du nemt trin for trin:
- Skær æbler i tern og vend med sukker og vaniljesukker
- Smelt smør og rør sammen med fløde og sirup
- Vend smørblandingen med havregryn, mel, sukker og marcipan
- Fordel crumble oven på æbleternene som et lag
- Bag den sprød, gylden og boblende i ovnen
- Spis og nyd!
