Go Back
+ servings
Æblecrumble med marcipan - min bedste opskrift

Æblecrumble med marcipan

Min bedste opskrift. Nem at lave, sprødt crumblelåg og perfekt med en skefuld fed cremefraiche eller flødeskum. Der er i hvert fald nok til 8 personer - resterne er også skønne dagene efter.
5 fra 3 stemmer
Servings: 8 personer
Forberedelse8 minutter
Tilberedelse35 minutter
I alt43 minutter

Ingredienser

  • 550 g æbler
  • 190 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g havregryn (grovvalsede)
  • 125 g hvedemel
  • 100 g marcipan
  • 125 g smør
  • ¾ dl fløde
  • 2 spsk sirup (fx mørk sirup)
  • 1 nip salt

Noter

Jeg brugte nogle forholdsvist syrlige æbler. Er dine æbler meget søde, kan du overveje at undlade at vende dem med sukkeret og bare bruge 150 g sukker til crumblen. 

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tern, ca. 1x1 cm.
  • Kom dem i en form - min er 22 cm.
  • Mål sukkeret af og kom 4 spsk op til æbleternene sammen med vaniljesukkeret og vend det rundt.
  • Kom havregryn, mel og groftrevet marcipan ned til resten af sukkeret og vend det rundt.
  • Smelt smørret, tag det af varmen og rør sirup, salt og fløde i.
  • Vend smørblandingen i melblandingen og fordel det ovenpå æblerne i et jævnt lagt.
  • Bag crumblen i 35-40 minutter til godt gylden og boblende.
  • Lad den gerne køle af og sætte sig i min 15 minutter, til du spiser den.