Min bedste opskrift. Nem at lave, sprødt crumblelåg og perfekt med en skefuld fed cremefraiche eller flødeskum. Der er i hvert fald nok til 8 personer - resterne er også skønne dagene efter.
Jeg brugte nogle forholdsvist syrlige æbler. Er dine æbler meget søde, kan du overveje at undlade at vende dem med sukkeret og bare bruge 150 g sukker til crumblen.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tern, ca. 1x1 cm.
Kom dem i en form - min er 22 cm.
Mål sukkeret af og kom 4 spsk op til æbleternene sammen med vaniljesukkeret og vend det rundt.
Kom havregryn, mel og groftrevet marcipan ned til resten af sukkeret og vend det rundt.
Smelt smørret, tag det af varmen og rør sirup, salt og fløde i.
Vend smørblandingen i melblandingen og fordel det ovenpå æblerne i et jævnt lagt.
Bag crumblen i 35-40 minutter til godt gylden og boblende.
Lad den gerne køle af og sætte sig i min 15 minutter, til du spiser den.