Madplan: December råvarer i sæson

15. december 2019
Madplan: December råvarer i sæson

Så er vi inde i årets sidste måned. December. Uh hvor jeg elsker denne tid. Risengrød, julesmåkager, and, rødkålssalater, familietid, ferie og så meget mere. På vej mod lysere tider også. I denne måneds madplan med december råvarer i sæson får du opskrifter med rødkål, svampe, kartofler, grønkål, appelsiner, blomkål og selvfølgelig en portion risengrød. Ingen december uden. Og den er præcis klar til en uge, inden julen for alvor sætter ind.

Denne madplan med december råvarer i sæson er til 3-4 personer og består af 3 dage med kød/fisk, 3 med vegetarisk mad og 1 dag med rester. Indkøbslisten er tilpasset, så opskrifter, der skal ganges op, passer. Jeg har også sneget en sød sag med. Den indgår dog ikke i indkøbslisten men er mere som inspiration til weekendens søde sager. Du kan bruge madplanen som inspiration eller følge den fuldt ud sammen med den tilhørende indkøbsliste nedenunder. God fornøjelse!

Har du bud på temaer eller ønsker til fremtidige madplaner? Så skriv endelig en kommentar nedenunder    

Læs også: Tidligere madplaner en masse lige her

 Madplan: December råvarer i sæson

  • Mandag: Vi starter ugen ud med en nøddepostej – nogle vil måske kalde den et vegetarisk alternativ til kødet, men den smager altså også godt, selvom du ikke er vegetar. Fyldt med svampe, ris og nødder.
  • Tirsdag: Det er tid til mine yndlings vegetardeller – sprøde blomkålsdeller med parmesan. Serveret med en rødkålssalat med appelsiner, valnødder, tranebær og tahindressing.
  • Onsdag: Det er fiskedag. Og den står på kartoffelpandekager med lakserillette. Server en sprød, simpel grøn salat til af lidt blandede salater og vendt i en hurtig dressing af olie-citron-honning-eddike.
  • Torsdag: Deeeet eeeer risengrød. Yum yum yum. Og i en fuldkornsversion toppet med pære, lakridssukker og ristede hasselnødder. Det er altså godt. OBS: Husk at lave dobbelt portion til 4 personer (er medregnet i indkøbsliste).
  • Fredag: Fredagens menu står på kyllingenuggets bagt i ovnen og serveres med en grønkålssalat med appelsiner, dadler og tahindressing.
  • Lørdag: Det er burger-tid. Og i en julet variant (og en af mine favoritter) med pulled and, appelsinmayo, rødkål og sprød parmaskinke. Det er lækkert.
  • Søndag: Ugens sidste dag er som altid tid til rester. Ryd ud i køleskabet og lav fx tærte, pizza eller en god pastaret af resterne.

Indkøbsliste:

Indkøbsliste madplan december

Ugens søde sag:
Lucia-stjerne med appelsin, remonce og mandler

Lucia-stjerne med appelsin, remonce og mandler
  • Reply
    Tina
    15. december 2019 at 13:53

    Glædelig 3.advent 🙂
    Og tak for madplan og altid dejlig inspiration her på dine gode blog 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      15. december 2019 at 17:01

      Tak søde Tina. Det gør mig så glad.
      Dejlig advent til dig også ♡

Svar