For et par uger siden inviterede jeg en håndfuld veninder over til aftensmad og brætspil, og der serverede jeg denne glutenfri brownie til dessert. En af mine veninder har nemlig glutenallergi, og må derfor ikke spise hvedemel. Jeg måtte derfor være kreativ og finde på en lækker dessert uden, og hvis jeg selv skal sige det, så blev denne brownie virkelig god. Pigerne var heldigvis lige så begejstrede.
Tung og intens brownie uden mel
Selvom denne brownie er uden mel, så er den altså stadig præcis, som en god brownie skal være. Hvis ikke bedre. Den er smager af intens mørk chokolade, har en perfekt chewy, trøffel-lignende konsistens og er fyldt med chokolade og nødder. Med en snært af salt til at give modspil til den søde kage. Den kan bestemt anbefales! Lav den gerne dagen før, så den kan sætte sig på køl. Server din glutenfri brownie som den er eller top en en kugle hjemmelavet vaniljeis og friske bær.
Glutenfri brownie med nødder
Bare fordi denne brownie er uden mel, så skal du ikke tro, at den er hverken sund eller mindre god. Det er en af de bedste brownies, jeg har smagt. Den er super nem at lave, og den vil imponere og glæde alle gæster. Spis den som den er, skåret ud i små bidder til en kop kaffe. Eller med is og friske bær til dessert. Du kan også røre den i vaniljeis og lave din egen brownie is.
Glutenfri brownie med nødder
Ingredienser
- 150 g mørk chokolade
- 125 g smør
- 3 æg
- 2,5 dl sukker (gerne brun farin eller rørsukker)
- 1,5 dl mandler (blendet til fint mandelmel)
- 1 shot kaffe (svarende til 4-5 spsk stærk kaffe)
- ½ dl kakaopulver
- 1 tsk havsalt
- 1 dl nødder (ristede)
Køkkenudstyr
- Kageform
- Elpisker
Fremgangsmåde
- Smelt smør og 100 chokolade over et vandbad (gem de sidste 50 g chokolade til senere).
- Pisk æg og sukker sammen et par minutter i en anden skål og rør det i chokolade-smørret sammen med kaffe, kakaopulver, salt og mandelmel.
- Hak de resterende 50 g chokolade + 1 dl ristede nødder groft og vend det i.
- Kom dejen i en cirka 20 x 20 cm form foret med bagepapir og bag ved 175 grader i cirka 30 minutter.
- Lad kagen køle af på køkkenbordet og kom den derefter på køl for at sætte sig helt. Gerne et par timer eller dagen før.