Marcipan snurrer med chokolade. Det har virkelig været en lang uge. Intens opgaveskrivning til eksamen og aflevering torsdag og nu forberedelse til mundtligt forsvar i næste uge. Oven i det har jeg været ramt af sygdom og har hverken kunne komme af med det eller haft tid til at pleje det pga eksamen. Derfor har denne weekend været ekstra velkommen, og jeg har heldigvis haft nogle af de snurrer her i fryseren, fra da jeg bagte dem for nogle uger siden. Det var slet ikke dumt – klar til at lune i ovnen.
Marcipan snurrer med chokolade
Det er ikke første gang, at jeg laver snurrer. Du kender jo sikkert de klassiske kanelsnurrer og de svenske kardemommesnurrer, og de er jo begge virkelig gode.
Men denne gang havde jeg en masse lækker marcipan (modtaget i goodiebag fra Odense Marcipan) og har længe gået med ideen om at lave en ny version. Her er de så. De fineste marcipan snurrer med remonce, mørk chokolade og hakkede mandler på toppen. Lidt en juleversion, men de er nu gode hele året og perfekte til fryseren når lækkersulten melder sig. Snurrer-teknikken er faktisk slet ikke så svære at lære. Det kræver bare, at du prøver dig frem og finder den. Og husk lige at grimme snurrer stadig er lækre snurrer.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Marcipan snurrer med chokolade
Ingredienser
Dej
- 25 g gær
- 2,5 dl mælk
- 75 g smør
- 2 spsk sukker
- 1 tsk salt (lille)
- 1 æg
- 500 g hvedemel
Fyld
- 100 g smør (blødt)
- 100 g marcipan (groftrevet)
- 50 g sukker
- 100 g mørk chokolade
- 1 æg
- 1 dl mandler (hakkede)
Fremgangsmåde
Dej
- Kom mælk og smør i en gryde og varm det op ved middelvarme, til smørret smelter.
- Lad det køle af til lillefingervarme og rør det sammen med gær i en skål (gerne i røremaskine).
- Tilsæt sukker, salt og æg og rør det sammen.
- Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen (start med 450 g) og ælt i 8-10 minutter, til du har en smidig dej, der slipper skålen.
- Kom et viskestykke over og lad dejen hæve et lunt sted i en time tid.
Fyld og snoning
- I de sidste 10 minutter af hævetiden skal du lave remonce ved at piske blødt smør, sukker og marcipan til en luftig remonce.
- Hak chokoladen groft.
- Rul dejen ud på en meldrysset bord til et rektangel på 40×50 cm.
- Smør remoncen ud over og drys med hakket chokolade.
- Fold først den nederste 3. del af dejen over midten og så den øverste 3. del herindover, så du får 3 lag.
- Rul dejen lidt mere ud, forsigtigt, til cirka samme størrelse som før.
- Skær dejen i 2,5-3 cm lange strimler på den korteste led og skær hver strimmel igennem på midten – men ikke hele vejen igennem, da de skal hænge sammen i toppen (det skal nærmest lige et par aflange bukser).
- Sno de 2 bukseben på hver strimmel om hinanden, træk den en smule længere og sno den så om fingeren og lav en knude.
- Fortsæt med alle strimler.
- Kom dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 45 minutter.
- Pensl med et pisket æg, drys med hakkede mandler og bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 15-17 minutter. Skru evt lidt ned for varmen, men dine snurrer bliver for mørke.