Blondie med hindbær, hvid chokolade og mandler. Er I klar? Klar til at møde min nye yndlingskage? Yndlings er faktisk et ret stort ord, for jeg har virkelig en god håndfuld stykker. Men det her er i hvert fald den lækreste kage, jeg har bagt i et godt stykke tid. Fyldt med chokolade, sukker, smør. Alt det gode. Og den er helt sindssygt god, hvis jeg altså selv skal sige det. Jeg lavede den til min fødselsdag, hvor jeg havde inviteret hele familien til fødselsdagsboller, sunde romkugler og denne blondie. Alle andre var heldigvis også lige så begejstrede som jeg.
Hvid chokolade blondie med hindbær
Hvis du ikke har mødt eller smagt en blondie før, kan jeg fortælle, at det er en hvid chokolade brownie. Den får, ligesom en god brownie, en næsten sej og chewy konsistens og en lækker sødme fra den hvide chokolade. Den sødme sammen med de saftige og syrlige hindbær, de grofthakkede og ristede mandler og de store stykker af hvid chokolade – ja det er altså nærmest den ultimative kage, hvis du spørger mig. Blondie med hindbær er helt vildt lækker!
Bag gerne kagen dagen før, så den kan nå at sætte sig og få endnu mere smag og konsistens i køleskabet, inden den skæres ud og spises. Er du mere til banankage end brownie, kan du også prøve min banankage med hindbær.
Blondie med hindbær, mandler og hvid chokolade
Ingredienser
- 180 g smør
- 250 g hvid chokolade
- 150 g rørsukker
- 3 æg (store )
- 1 vaniljestang
- 150 g hvedemel
- 1/2 tsk fint salt
- 100 g mandler
- 125 g hindbær (friske)
Noter
Køkkenudstyr
- Kageform
- Gryde
Fremgangsmåde
- Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 6-8 minutter. Lad dem køle af.
- Smelt 150 g grofthakket hvid chokolade med smør over vandbad. Lad det afkøle en smule.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos det med 1 tsk af sukkeret.
- Pisk æg, sukker og vanilje luftigt og cremet i en skål – det tager et par minutter.
- Vend smør-chokoladeblandingen og salt i med en dejskraber.
- Sigt melet i og vend det i med dejskraberen også.
- Hak de ristede mandler og de resterende 100 g hvid chokolade groft og vendt det i dejen.
- Kom dejen i en form foret med bagepapir (cirka 20 x 25 cm).
- Fordel hindbær ovenpå og tryk dem ned i dejen.
- Bag kagen ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter. Måske lidt mere afhængig af ovn. Den må ikke få for meget – der skal akkurat ikke komme noget dej på, hvis du stikker en nål eller lille, skarp kniv ned i.
- Lad kagen køle af og kom den derefter på køl for at blive helt kold, gerne til dagen efter.