Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter

Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter

Et sundt bananbrød man kan spise morgen, middag, aften og til dessert. Ja du læste helt rigtigt. Jeg havde for et par weekender siden købt en stor pose bananer, som jeg ikke fik brugt, og de lå derfor, ret modne, i vindueskarmen og nærmest råbte: ‘bag noget med mig’ til mig. Jeg er ret vild med at have modne bananer liggende, for de er perfekte til bananvaflerbagt grødbanangranolabanankage eller et brød som dette.

Opskrift på sundt bananbrød

Jeg laver ofte bananbrød, og det er oftest dette bananbrød med chokolade og mandler, jeg laver. Jeg er dog KÆMPE fan af peanutbutter, så jeg tænkte at kombinere modne bananer, chokolade og det lækre nøddesmør i en grov og sundere version. Slet ikke en dårlig ide! Brødet er lavet på fuldkornsmel, der mætter mere og giver brødet en næsten nøddeagtig smag og tekstur. Det er udover bananerne kun sødet med en smule honning, og det kan sagtens, hvis du spørger mig, spises til morgenmad, eftermiddagssnack eller som sundere kage til en kop kaffe eller the. For ekstra luksus kan du også skære dig en tyk skive og smøre med tandsmør eller ekstra peanutbutter.

Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter
Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter

Sundt bananbrød med chokolade og peanutbutter

Et sundt og lækkert groft bananbrød med chokolade og peanutbutter. Som sund kage og dessert eller som snack.
5 fra 1 stemme
Forberedelse12 min
Tilberedelse40 min

Ingredienser

  • 3 bananer (modne )
  • 1 spsk smør (blødt)
  • 2 æg
  • 2 spsk honning
  • 1 knips salt
  • 1 tsk bagepulver
  • tsk stødt kanel
  • 170 g fuldkornshvedemel
  • 50 g mørk chokolade
  • 2 spsk peanutbutter (gerne crunchy)

Køkkenudstyr

  • Brødform

Fremgangsmåde

  • Mos bananer sammen med blødt smør i en skål.
  • Tilsæt æg og honning og pisk det godt sammen.
  • Kom fuldkornshvedemel, bagepulver, kanel og salt i skålen og pisk det i.
  • Hak chokolade groft og vend det i dejen.
  • Beklæd en lille rugbrødsform (ca. 28 cm) med bagepapir og kom dejen i formen.
  • Tag peanutbutter frem – hvis det ikke er flydende, kan du varme det en smule i mikroovnen eller i en lille ovnfast skål i ovnen.
  • Kom klatter af flydende peanutbutter på toppen af dejen og træk det en smule rundt med en stegenål eller lille kniv, så du opnår swirl på toppen.
  • Bag bananbrødet ved 175 grader varmluft i cirka 40 minutter, og lad det køle en smule af.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments