Cremet gulerodssuppe med ingefær

16. november 2016

Gulerodssuppe med ingefærGulerodssuppe med ingefær. Det er blevet rigtig suppevejr udenfor, så selvfølgelig skulle suppe på menuen den anden dag, da jeg lavede min madplan. Sidstnævnte er jeg begyndt på efter at være flyttet hjemmefra. Det er super smart, da jeg på den måde kan få overblik over hvilke rester og ingredienser, jeg har i køleskabet og samtidigt undgå madspild og planlægge mad til de dage, hvor jeg kommer sent hjem. Det kan bestemt anbefales! Laver I også madplan derhjemme, og har I nogle tips?

Denne suppe er lavet på gulerødder og er krydret med immunboostende ingefær, spidskommen og karry. Du kan også sagtens komme lidt chili i for et spicy kick. Jeg har også tilsat røde linser, der både giver en cremet konsistens og mere mæthed. Suppen er super nem, vegetarisk og meget SU-venlig, da den er billig at lave. Jeg kan godt lide, at konsistensen er i den tykkere ende, men du kan sagtens tilsætte lidt ekstra vand, hvis du vil have den tyndere. Server fx med brød, ovnristede kikærter, friske æbletern eller lignende og lav gerne en stor portion – gulerodssuppen smager nemlig endnu bedre dagen efter 😉

Læs også: Blomkålssuppe / Thaisuppe med kylling / Spicy græskarsuppe / Kartoffel-jordskokkesuppe

Gulerodssuppe med ingefær Gulerodssuppe med ingefær

Gulerodssuppe med ingefær (til 2-3 personer)

 • 1 løg
 • 1 stor spsk finthakket frisk ingefær
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 1 stor tsk karry
 • 500 g gulerødder
 • 1 dl røde linser
 • 8 dl kogende vand rørt med 1 grøntsagsbouillonterning
 • saft + skal fra 1/2 øko citron
 • salt, peber og olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at skrælle løg og gulerødder og hakke begge dele groft. Kom 1 spsk olivenolie i en gryde ved middel-høj varme og steg løg + finthakket ingefær i et par minutter, til de er bløde. Tilsæt spidskommen, karry og gulerødder og rist videre et minuts tid.

Tilsæt linser og bouillonvand, kom låg på gryden og lad det simre i cirka 30 minutter, til gulerødderne er møre. Blend det hele, gerne med en stavblender, til en ensartet og lind suppe, tilsæt fintrevet citronskal og smag til med salt, peber og citronsaft.

  Svar