Grillede marokkanske oksespyd

Grillede marokkanske oksespydDet er med at udnytte grillen, imens vejret stadig er godt. Jeg elsker at grille, fordi jeg elsker smagen, man kan få ved at grille kød, fisk og grønsager. Derfor har jeg lavet disse lækre, nemme og saftige marokkanske oksespyd med masser af gode smagsgivere som chili, spidskommen, kanel, persille mm. Det er altså en god måde at pifte sit hakkede kød lidt op.

De er meget nemme at lave, og så passer de rigtig godt sammen med ovnkartofler, grillede grønsager eller en god salat. Eller måske en kold kartoffelsalat. Hvis du vil have lidt inspiration til salat eller andet tilbehør, så tag et kig på disse links herunder:

Æblesalat med ristede hasselnødder, feta og tranebær
Bagte rødbeder med feta og persille
Melonsalat med ærter, avocado og cashewnødder
Perlespelt med æbler, avocado, mandler og pesto
Rødbederåkost med persille og krydrede, ristede nødder
Tomatsalat med nektariner, feta og pesto

 

Find endnu flere mellemøstlige opskrifter lige her.

Grillede marokkanske oksespyd (3-4 personer)

 • 500 g hakket oksekød
 • 1 løg
 • 1 hvidløg
 • 1 chili
 • 1 håndfuld persille eller lignende krydderurter, finthakket
 • 1 tsk paprika
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 tsk salt
 • 1/3 tsk kardemomme
 • 1/2 tsk kanel
 • 1/2 tsk chiliflager
 • 1 æg + 1 stor spsk havregryn

Så nemt er det: Start med at skrælle løg og hvidløg og hak det fint. Halver chilien, fjern kernerne og hak også den fint. Bland nu oksekød, løg, hvidløg, chili, persille og alle krydderierne i en skål – gerne med dine hænder. Rør også ægget og havregryn i. Lad farsen trække på køl i 15 minutter.

Form dem til aflange, store frikadelle-lignende stykker og stik dem på et spyd. Gril dem på grillen på begge sider ved forholdsvis høj varme, til de er gennemstegt. Tiden afhænger af varmen på grillen, men jeg kan fortælle, at jeg gav dem cirka 5-7 minutter på hver side. Skær evt. et oksespyd igennem for at tjekke om de er stegt hele vejen igennem.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments