Verdens bedste brød

4. januar 2014

Jeg fik i julegave (meget overraskende) en Le Cruset støbejernsgryde, som jeg har snakket om at købe i lang tid. Jeg har kigget på opskriften og bare ventet på, at jeg ville få taget mig sammen til at købe en gryde. Nu da jeg har fået en, og måtte straks igang med at lave opskriften på Verdens bedste brød.

Det er det lækreste brød med en saftig krumme og en sprød skorpe – og så er det oven i købet meget nemt. Opskriften er inspireret af Le Crusets egen opskrift + en opskrift af Valdemarsro.

Jeg må snart igang igen, da det er et fantastisk godt brød.

Verdens bedste brød
       (1 brød)


500 ml lunkent vand
6 g gær
1 stor tsk salt
1 tsk honning
2 dl fuldkornsmel
8-9 dl hvedemel (jeg brugte Ølandshvede)

Så nemt er det: 
Start med at opløse gæren i det lunkne vand i en stor skål. Kom salt og honning ned i og rør rundt. Kom melet i lidt ad gangen. Jeg brugte min røremaskine, hvis du ikke har sådan en kan du gøre det med hænderne. Jeg lod maskinen ælte dejen i ca 5 minutter – bare rolig, dejen skal være lidt klistret.
Dæk skålen med film og lad den stå ved stuetemperatur natten over.
Tag filmen af og fold dejen ind over sig selv 5 gange, ikke mere. Lad den stå i halvanden time.

Sæt gryden (jeg bruger denne røremaskine (affiliate link) ind i den kolde ovn og tænd så på 230 grader. Når ovnen er varm, skal du forsigtigt hælde dejen ned i gryden og komme låget på. Efter ca 30 minutter tager du låget af og giver brødet ca 15 minutter mere.
Tag brødet ud af gryden og lad det køle af i 10 minutter.
Brødet er både godt lunt med et godt lag smør, dagene efter eller som sandwichbrød.

Anna

  • Reply
    Dennis
    30. oktober 2017 at 20:55

    Når man ser på dine billeder, så ligner det at du har lidt samme problem som mig ? at brødet ikke helt bliver luftigt nok. Jeg tænker om man skal prøve hæveskåle ?

    • Reply
      Anna Bartels
      30. oktober 2017 at 23:08

      Hej Dennis.
      Jeg synes faktisk, at mit brød blev super lækkert og luftigt, men hæveskåle er nok aldrig en dårlig ide 😉

Svar

Instagram