Verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Jeg fik i julegave (meget overraskende) en Le Cruset støbejernsgryde, som jeg har snakket om at købe i lang tid. Jeg har kigget på opskriften og bare ventet på, at jeg ville få taget mig sammen til at købe en gryde. Nu da jeg har fået en, og måtte straks igang med at lave opskriften på Verdens bedste brød.

Det er det lækreste brød med en saftig krumme og en sprød skorpe – og så er det oven i købet meget nemt. Opskriften er inspireret af Le Crusets egen opskrift + en opskrift af Valdemarsro.

Jeg må snart igang igen, da det er et fantastisk godt brød. Se også version 2.0 her.

Verdens bedste brød
       (1 brød)


500 ml lunkent vand
6 g gær
1 stor tsk salt
1 tsk honning
2 dl fuldkornsmel
8-9 dl hvedemel (jeg brugte Ølandshvede)


Så nemt er det: 
Start med at opløse gæren i det lunkne vand i en stor skål. Kom salt og honning ned i og rør rundt. Kom melet i lidt ad gangen. Jeg brugte min røremaskine, hvis du ikke har sådan en kan du gøre det med hænderne. Jeg lod maskinen ælte dejen i ca 5 minutter – bare rolig, dejen skal være lidt klistret.
Dæk skålen med film og lad den stå ved stuetemperatur natten over.
Tag filmen af og fold dejen ind over sig selv 5 gange, ikke mere. Lad den stå i halvanden time.

Sæt gryden (jeg bruger denne røremaskine (affiliate link) ind i den kolde ovn og tænd så på 230 grader. Når ovnen er varm, skal du forsigtigt hælde dejen ned i gryden og komme låget på. Efter ca 30 minutter tager du låget af og giver brødet ca 15 minutter mere.
Tag brødet ud af gryden og lad det køle af i 10 minutter.
Brødet er både godt lunt med et godt lag smør, dagene efter eller som sandwichbrød.

Verdens bedste brød 1
Verdens bedste brød 3

Anna

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments