Chorizo med karameliserede løg, nye kartofler og andet godt

Koldhævet brød med mandler og tranebær

Lækkert friskbagt brød med mandler og soltørrede tranebær
Koldhævet brød betyder bare, at man laver dejen aftenen før, sætter det til hævning i køleskabet natten over og bager det om morgenen. Fredag aften lavede jeg dejen til dette brød. Og lørdag morgen stod jeg op, satte det i ovnen og så var der lækkert hjemmebagt morgenbrød. Brødet er halvt groft og halvt hvidt. Det mætter dejligt, og så kan det både bruges til morgenbrød eller til sandwich til madpakken eller frokost.
Brødet er med tørrede tranebær og mandler, som passer super godt til brødet. Mandlerne knaser lidt og de tørrede tranebær giver lidt sødme og lidt saftighed. Skorpen på brødet er dejlig sprød, og så holder brødet sig fugtigt i flere dage. Jeg kan også anbefale at riste det, det smager super godt!
(Et brød – 5 min aften + 60 min morgen) 
 
Du skal bruge: 
15 g gær
4 dl koldt vand
1 lille spsk salt
1 spsk akaciehonning
2 spsk olivenolie
50 g mandler
50 g soltørrede tranebær
145 g grahamsmel
200 g hvedemel

Så nemt er det: 
– Start med at smuldr gær ned i en skål. Jeg brugte vores røremaskine, men du kan også gøre det i en normal skål. Tilsæt vandet og rør rundt til gæren er opløst. Rør så salt, honning og olivenolie i.
– Hak mandlerne meget groft. De skal ikke være mere end halveret. Rør dem ned i dejen sammen med de soltørrede tranebær. Rør grahamsmel og hvedemel i dejen, jeg vil foreslå, hvis du ikke bruger røremaskine, så skal du gøre det med en træske, for dejen er rimelig flydende. Den skal være ret flydende.

Sprød skorpe og lækker smag

– Hvis du bruger en røremaskine, så du lige pensl en anden skål med en lille smule olie, og så hælde dejen ned i skålen, og derefter lægge et fugtigt viskestykke over og sætte den i køleskabet natten over. Hvis du ikke bruger røremaskine, skal du bare ligge fugtigt viskestykke over, og sætte skålen i køleskabet natten over eller i mindst 7 timer.

– Tænd ovnen på 230 grader. Skrab forsigtigt dejen over i en bageform (gerne sådan en rugbrødsform) beklædt med bagepapir. Stil formen et varm sted i 10 minutter med det fugtige klæde over.
– Bag brødet i 30 minutter ved de 230 grader. Når de 30 minutter er gået, skal du tage den ud af formen og lægge den på en bageplade med bagepapir og give de 20 minutter ved 200 grader.

– Lad brødet køle lidt af, ihvertfald 15-20 minutter inden du skærer i det.

Brødet er super godt med pålægschokolade eller med ost, som i kan se på billedet under 😉

2 lækre stykker. Et med pålægschokolade og et med ost. Perfekt morgenmad. Mums!

Anna

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chorizo med karameliserede løg, nye kartofler og andet godt