Pistacieis

Pistacieis hjemmelavet med pistaciekrokant
KoRo

Jeg har lavet min første hjemmelavede pistacieis, og den smager helt fantastisk! Bedre end mange af dem, jeg har fået ude i byen. Som en ægte italiensk pistacieis der kun kan sende tankerne mod varme himmelstrøg, solskin på næsetippen og havdyp i klart sommervand. Jeg har researchet en del for at finde ud af, hvordan man laver den perfekte pistacieis med intens pistaciesmag, og den har jeg nu fundet.

Opskrift på pistacieis

For mig var det vigtigt at lave en opskrift på hjemmelavet pistacieis, der kunne måle sig med de bedste. Den skulle være cremet, og den skulle smage MEGET af pistacie. Ellers var det næsten lige meget. Jeg elsker generelt pistacieis, fordi den smager af noget, og det er nok en af mine favoritter indenfor klassiske smage.

Min opskrift her er faktisk ret nemt at lave. Især hvis du har en ismaskine, men det kan også lade sig gøre uden. Mere om det længere ned. Men altså. Jeg har købt mig et glas pistaciesmør, der laves præcis som peanutbutter – bare med pistacienødder. Det smager intenst af pistacie og giver en skøn cremethed til isen. Min pistacieis er måske ikke helt grøn, men jeg lover dig, at det glemmer du, så snart du kommer den i munden.

Er du vild med hjemmelavet is, skal du også prøve nogle af mine andre isopskrifter.

Pistacieis hjemmelavet med pistaciekrokant

Hvordan laver man hjemmelavet pistacieis? Svaret er pistaciesmør!

Så researchen for mig gik i gang. Hvordan får jeg allermest pistaciesmag ind i min is? Man kan koge pistacienødder med i mælk og fløde og så blende det godt. Det er der flere, der gør. Men man kan også røre pistaciesmør i isen, når den kører på ismaskine. Jeg har ikke set det mange steder, og jeg har måtte prøve mig frem. Men hold nu op, det er godt! Ikke bare fordi det giver en god smag, men også fordi det bidrager med cremethed, der gør isen endnu mere lækker og smooth.

Du kan lave dit eget pistaciesmør ved at blende pistacienødder, til det bliver som “smør”. Ligesom når du laver hjemmelavet peanutbutter. Men du kan også købe det i velassorterede supermarkeder og måske også grønthandlere/asiatiske købmænd. Jeg har mit fra KoRo (reklame da jeg har lavet samarbejde med dem på Instagram).

Pistacieis med pistaciekrokant

Udover en cremet pistacieis har jeg swirlet en smule ekstra pistaciesmør på toppen og drysset med pistaciekrokant. Det er sådan set bare lidt smeltet sukker på en panden, rørt med pistacienødder og et nip salt, der får lov til at køle helt af og sætte sig til en hård karamel, inden det hakkes groft. Det giver crunch, karamelsmag og et touch af salt. Det elsker jeg med en sød is.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Hjemmelavet is med pistacienødder
Pistacieis hjemmelavet med pistaciekrokant

Pistacieis

Hjemmelavet pistacieis med pistaciekrokant. En nem og lækker is med god smag fra pistacienødder. Jeg har brugt pistaciesmør.
5 fra 1 stemme
Antal: 1 liter
Forberedelse1 time
Fryse/køletid5 timer

Ingredienser

  • dl piskefløde
  • dl sødmælk
  • 6 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 3 spsk pistaciesmør (købt eller hjemmelavet)

Pistaciekrokant

  • 2 spsk sukker
  • 3 spsk pistacienødder
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

Pistacieis

  • Kog mælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
  • Rør imens sukker og æg sammen i en skål. Det skal bare lige blandes – ikke piskes luftigt.
  • Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æg/sukker, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule. Har du et termometer, anbefaler jeg, at du bruger det – temperaturen skal ramme 83 grader og ikke mere.
  • Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
  • Når din iscreme er helt kold, skal du køre den på en ismaskine, til du har en tyk softice.
  • Når isen er som tyk softice, kommer du pistaciesmørret i, mens maskinen stadig kører, så det bliver fordelt i isen.
  • Fordel din pistacieis i en lille form. Du kan evt. swirle med lidt ekstra pistaciesmør på toppen.
  • Drys med pistaciekrokant og sæt på frys i minimum et par timer, så den kan sætte sig helt.

Pistaciekrokant

  • Smelt sukker ved middelvarme på en lille pande.
  • Kom pistacienødder og et nip salt på og rør hurtigt rundt.
  • Kom det ud på en bagepapir for at køle helt af.
  • Hak den nu karamel-hårde pistaciekrokant groft.

Pistacieis uden ismaskine

Har du ingen ismaskine, kan du stadig godt lave pistacieis. Jeg vil anbefale dig at bruge min opskrift på parfait is. Det er en isvariant, der laves på fløde, æggesnap og piskede æggehvider, der bare skal i en form og så på frys. Opskriften jeg linker til er en isalamande – en parfait is med fyld. Du kan bare undlade fyldet og i stedet røre samme mængde pistaciesmør i. Når isen har sat sig lidt, kan du swirle lidt pistaciesmør på toppen og drysse med pistaciekrokant.

Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments