Banan granola med mandler og tranebær

Banan granola med mandler og tranebær - sprød chunky opskrift og sødet med bananer

Det her er min ultimativt bedste opskrift på granola. Min yndlingsopskrift og en opskrift, jeg har lavet flere gange, end jeg kan tælle. Mere end 50 gange. Det er en chunky banan granola / mysli, og når jeg har den i skabet, glæder jeg mig hver morgen til morgenmad. Det bedste ved at lave sin egen granola er, at du helt selv kan bestemme, hvad der skal i. Bananen i denne granola giver en naturlig sødme og gør, at granolaen samler sig i nogle karamelliserede, chunky klumper. Og så er den oven i købet sund, utrolig nem og kun tilsat en smule honning.

Opskrift på banan granola

Du får her en super nem og ligetil opskrift på banan granola. Du skal først mose modne bananer sammen med en smule honning og smeltet kokosolie. Røre havregryn og nødder/kerner i og evt. smage til med lidt krydderi og salt. Brede det ud på en bageplade og riste det i ovnen. Først ved høje grader, så det får lidt farve og derefter ved lavere grader, så det tørrer ud. Herefter vender jeg granolaen med tørret frugt som fx tranebær.

Jeg elsker kombinationen af ristede nødder og tranebær i en granola. Jeg har også forsøgt mig med tørrede dadler og abrikoser, og det kan også klart anbefales. Hvis du er mere til rosiner, hasselnødder, kokosflager, solsikkekerner eller helt vil være fri, kan du også sagtens gøre det. Du kan også uden problemer skrue op for mængderne af nødder og kerner.

Er du vild med denne opskrift, så bør du også prøve min æble granola med kokos, granola sødet med søde kartofler, chokoladegranola med figner eller måske min honningristede mysli, hvis du er mere til den klassiske slags.

Hjemmelavet sund opskrift på muesli med nødder og tranebær

Hjemmelavet granola med nødder

Jeg har, helt ærligt, måske lavet denne opskrift på banan granola mange mange gange (måske den opskrift på min blog jeg har lavet mest foruden mine koldhævede boller), og min mor mindst lige så mange også. Det er en kæmpe familiefavorit og bliver altid taget så godt imod. Og så kan den faktisk også varieres efter lyst og skabenes indhold. Nogle gange krydrer jeg med kanel eller kardemomme, nogle gange er det med rosiner og valnødder og andre gange er det helt klassisk som her med mandler og tranebær. Det er alligevel favoritten. Og en sikker vinder. Altid.

Sprød muesli sødet med banan

Man går aldrig galt i byen med en hjemmelavet portion muesli. Jeg elsker særligt den sprøde slags, som man nok vil kalde granola. På yoghurt, smoothiebowls eller som et sprød element ovenpå havregrød. Er der nogle større chunks, kan jeg også sagtens finde på at snacke dem, når jeg er sulten. Det smarte ved at bruge modne bananer er ikke alene, at de bidrager til en narturlig sødme. De samler også granolaen, så du skal bruge mindre olie/honning, og de gør, at den så fint klumper sammen, hvilket jeg elsker. Er du ikke til de store klumper, så hakker du det bare helt fint ud, når det kommer ud af ovnen.

Laver du en af mine opskrifter som fx denne portion sprød banan granola, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Banan granola med mandler og tranebær - sprød chunky myesli opskrift og sødet med bananer
Screenshot
Banan granola med mandler og tranebær

Banan granola med mandler og tranebær

Den bedste granola sødet med modne bananer og fyldt med kerner, mandler og tranebær. En opskrift jeg har lavet mindst 30 gange. Spis fx på yoghurt til morgenmad eller endda med mælk på (måske vendt med lidt havregryn også). Opskriften giver et stort glas som på billedet.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 glas
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 300 g havregryn (grovvalsede)
  • 1 dl mandler
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 nip salt
  • 2 bananer (modne )
  • 3 spsk kokosolie (smeltet)
  • 3 spsk acaciehonning
  • 1 dl tørrede tranebær

Noter

Er du til mere fyld i din granola, så skruer du bare op for mængden af kerner, nødder og tørret frugt. 
Kan du lide kanel eller kardemomme, så kom et drys af det i.

Fremgangsmåde

  • Mos bananerne og bland det med flydende kokosolie og acaciehonning.
  • Hak evt. mandlerne meget groft og bland dem i en anden skål sammen med havregryn, græskarkerner og salt.
  • Brug hænderne til at blande indholdet i de 2 skåle godt sammen.
  • Fordel det derefter på en bageplade med bagepapir.
  • Bag granolaen ved 200 grader i 15 minutter, og skru så ned på 160 grader og giv det 15-20 minutter mere.
  • Vend og ‘hak’ lidt i det hvert 10. minut, og pas på det ikke bliver brændt i kanten.
  • Er din granola herefter ikke helt tør/sprød, kan du lade den stå på eftervarmen.
  • Lad granolaen køle helt af og vend så tørrede tranebær i og kom det i en lufttæt beholder.
Del med nogen du holder af
5 from 2 votes (2 ratings without comment)
Abonner
Giv besked om
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments