Æblebrud med chokolade

Æblebrud med chokolade og hasselnødder opskrift

Byd velkommen til disse æblebrud med mørk chokolade og hasselnødder. Det er lidt gulerodsbrud møder kløbenboller møder æbler. Jeg elsker alle bagte sager med æbler, og jeg har længe tænkt på at lave en æbleversion af de klassiske gulerodsbrud, og jeg kan berette, at det er virkelig godt. Særligt med tandsmør men er også saftige og gode i sig selv.

Opskrift på æblebrud med chokolade

Det er rimelig nemt at lave brud, og hvis du ikke har prøvet det før, kan jeg fortælle, at du laver en klassisk gærdej (her med en lidt smør). Dejen trykker du lidt flad på et meldrysset bord og kommer æg, groftrevne æbler og mørk chokolade i midten, og så hakker du dejen, mens du vender den sammen. Det skal ikke blive en ensartet dej men mere stykker af dejen med fyld i mellem. Sådan får du klassiske brud. Det er en del nemmere, end det lyder, og det kræver måske 20 minutters arbejdstid at lave de her æblebrud. Resten af tiden skal de bare hæve og bages, og der kan du lave andre sjove ting.

Er du også vild med æbler, så tjek alle mine æbleopskrifter ud.

Æblebrud med chokolade og hasselnødder opskrift

Æbleboller med kanelsukker, hasselnødder og chokolade

Har du smagt æbleboller før, så vil du nok godt kunne sammenligne med de her. Det er nemlig forholsvis klassiske, bløde boller krydret med en smule kardemomme og så fyldt med groftrevne æbler og mørk chokolade. På toppen har jeg drysset hasselnøddeflager og kanelsukker, fordi det både ser fint ud og smager skønt til æblerne, men det er op til dig.

Lækkert bagværk med æbler – husk tandsmøret!

Med disse æblebrud får du virkelig en blød og saftig bolle, der også er god på andendagen. Med små lommer af æbler og chokolade, og som er skøn, som den er, men også helt fantastisk med iskoldtandsmør. Prøv det lige. Haps. Elsker du chokolade, så bruger du bare hele pladen, for det kan de sagtens trække.

Jeg bruger lidt fintsigtet fuldkornsmel i mine boller, men det er helt op til dig. Du kan også køre 100% hvedemel. Du kan også sagtens undlade chokolade eller erstatte med rosiner eller flere nødder. Spiser du dem ikke på dagen eller dagen efter, kan du fryse dem ned og lune dem i ovnen, når du tager dem op igen.

Æblebrud a la æbleboller med nødder og chokolade

Laver du denne opskrift, ville jeg elske, hvis du taggede mig @annabartels på Instagram eller #annamad. Jeg elsker nemlig at følge med!

Æblebrud med chokolade og hasselnødder opskrift

Æblebrud med chokolade

Skønne, saftige æblebrud med mørk chokolade, hasselnødder og kanelsukker på toppen. Sådan lidt gulerodsbrud møder kløbenboller og æbler. Opskriften giver 9 store eller 11-12 små æblebrud.
5 fra 1 stemme
Antal: 9 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse18 minutter
Hævetid1 time 30 minutter

Ingredienser

Dej

  • 20 g gær
  • 250 ml mælk
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 stk æg
  • 150 g fintsigtet fuldkornsmel (kan erstattes af hvedemel)
  • 350 g hvedemel
  • tsk fint salt
  • 50 g smør (blødt)

Fyld

  • 2 stk æbler
  • 60 g mørk chokolade
  • 2 stk æg
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk stødt kanel
  • 4 spsk hasselnøddeflager (eller grofthakkede hasselnødder)

Fremgangsmåde

Dej

  • Lun mælken til lillefingervarme og rør gæren ud heri.
  • Du kan enten komme det i en røremaskine eller i en skål og selv ælte.
  • Rør sukker, kardemomme og æg ud i gærmælken og rør derefter det fintsigtede fuldkornsmel i.
  • Kom hvedemel i og ælt det i 5 minutters tid (ved lav hastighed hvis det er på røremaskine).
  • Skær det bløde smør i tern og ælt det i dejen. Lad dejen ælte i 5 minutter mere, så du har en lækker dej, der fint slipper kanterne.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i en time under et fugtigt viskestykke.

Samling

  • Hak chokolade groft og riv æblerne groft. Pres den værste væske ud af æbler men ikke det hele.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og tryk den lidt flad med fingrene med en lille fordybning i midten.
  • Slå to æg ud i fordybningen og kom æbler og chokolade ovenpå.
  • Fold dejens sider ind over fyldet, så det er lukket inde.
  • Hak i dejen med en dejskærer eller en kniv. Hak og fold dejen, så fyldet fordeles, og dejen bliver delt i små stykker.
  • Del dejen i 9-11 stykker og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.

Bagning

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bland sukker og kanel til kanelsukker og drys bollerne på toppen med kanelsukker og hasselnøddeflager.
  • Bag dine æblebrud i 15-18 minutter, til de er godt gyldne og gennembagte.

En slags kløbenboller uden tørret frugt

Disse æblebrud minder på en eller anden måde lidt om kløbenboller. De der boller man fik som barn, der var helt bløde og luftige og fyldt med tørret frugt. Også kandiseret frugt som jeg ikke var vild med som barn men faktisk har lært at elske i dag. Dem ville du også kunne tilføje i denne portion, hvis du vil.

Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments