Go Back
+ servings
Æblebrud med chokolade og hasselnødder opskrift

Æblebrud med chokolade

Skønne, saftige æblebrud med mørk chokolade, hasselnødder og kanelsukker på toppen. Sådan lidt gulerodsbrud møder kløbenboller og æbler. Opskriften giver 9 store eller 11-12 små æblebrud.
5 fra 1 stemme
Servings: 9 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse18 minutter
Hævetid1 time 30 minutter

Ingredients

Dej

  • 20 g gær
  • 250 ml mælk
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 stk æg
  • 150 g fintsigtet fuldkornsmel (kan erstattes af hvedemel)
  • 350 g hvedemel
  • tsk fint salt
  • 50 g smør (blødt)

Fyld

  • 2 stk æbler
  • 60 g mørk chokolade
  • 2 stk æg
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk stødt kanel
  • 4 spsk hasselnøddeflager (eller grofthakkede hasselnødder)

Fremgangsmåde

Dej

  • Lun mælken til lillefingervarme og rør gæren ud heri.
  • Du kan enten komme det i en røremaskine eller i en skål og selv ælte.
  • Rør sukker, kardemomme og æg ud i gærmælken og rør derefter det fintsigtede fuldkornsmel i.
  • Kom hvedemel i og ælt det i 5 minutters tid (ved lav hastighed hvis det er på røremaskine).
  • Skær det bløde smør i tern og ælt det i dejen. Lad dejen ælte i 5 minutter mere, så du har en lækker dej, der fint slipper kanterne.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i en time under et fugtigt viskestykke.

Samling

  • Hak chokolade groft og riv æblerne groft. Pres den værste væske ud af æbler men ikke det hele.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord og tryk den lidt flad med fingrene med en lille fordybning i midten.
  • Slå to æg ud i fordybningen og kom æbler og chokolade ovenpå.
  • Fold dejens sider ind over fyldet, så det er lukket inde.
  • Hak i dejen med en dejskærer eller en kniv. Hak og fold dejen, så fyldet fordeles, og dejen bliver delt i små stykker.
  • Del dejen i 9-11 stykker og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.

Bagning

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Bland sukker og kanel til kanelsukker og drys bollerne på toppen med kanelsukker og hasselnøddeflager.
  • Bag dine æblebrud i 15-18 minutter, til de er godt gyldne og gennembagte.