Du har sikkert prøvet one pot pasta, men har du mon forsøgt dig med one pot lasagne? En gryde, 35 minutter og så er der lasagne. Jep. Det er altså smart! Og virkelig nem aftensmad for hele familien. Jeg har indgået et nyt samarbejde med Knorr, der gerne vil sætte fokus på mere klimavenlig mad. I forbindelse med denne kampagne, skal jeg den næste måned udvikle og udgive 4 opskrifter med deres produkter med dette fokus.
Klimavenlig mad
Knorr vil med deres nye kampagne sætte fokus på, at vi skal spise mere klimavenligt. Da de skrev til mig og spurgte, om jeg havde lyst til at bakke op om det, var jeg klar. De fleste kender nok Knorr for deres færdigsaucer som fx bearnaise, og det er faktisk aldrig noget, jeg er opvokset med eller har købt. Til gengæld tænker jeg også bouillonterninger, og dem har jeg brugt masser af. Og så er jeg kæmpe fan af, at de sætter fokus på, at hvis vi bare en gang imellem tilbereder en (mere) klimavenlig version af vores livretter, så kan vi rent faktisk gøre en forskel. Man kan nemlig nemt erstatte al kødet eller (til de mere modvillige) en del af kødet med ingredienser som grøntsager, linser og bønner.
Du kan læse meget mere om det på Knorrs hjemmeside. Du kan også finde dem og endnu mere inspiration på Facebook her.
One pot lasagne med grøntsager
Det er præcis, hvad jeg har forsøgt at efterleve de sidste par år. Mindre kød, mere grønt. Dette er på ingen måde for at spille hellig, men for mig er det godt for både pengepung og mave. Og så er det rart at vide, at jeg også gør bare en lille forskel for miljøet. Det behøver ikke være store ændringer i vores hverdag, men små skridt er vejen frem. Det skal disse fire opskrifter forhåbentligt give inspiration til. Opskriften jeg deler med jer i dag kan virkelig redde os alle for en del tid i køkkenet, når lysten til lasagne melder sig. Jeg får nemlig tit lyst til lasagne, men jeg har sjældent tid til at brug 1,5 time på det.
Hurtigt lasagne med krydderiblanding og ekstra grønt
Denne one pot lasagne smager fuldstændig som traditionel lasagne, men den tager max 35 minutter at lave. Halvdelen af kødet er erstattet med ekstra grøntsager som svampe og squash. Du bruner sådan set bare kød, løg og svampe af først, og så kommer du resten af ingredienserne i og lader det simre i 20-25 minutter. Og så er der mad. NEMT! Endnu nemmere er det, at jeg har brugt Spaghetti Bolognese Spice Mix fra Knorr, hvilket betyder, at man ikke skal ud og have fat i 7 forskellige krydderier – den består af 100 % naturlige ingredienser. Krydderiblandingen kan som udgangspunkt købes i alle større Bilka, Føtex, Superbrugsen, Kvickly, Menu og Fakta.
Mit tip til jer i dag: Køb en stor pakke kød (jeg køber altid en stor pakke, når der er øko på tilbud). Del kødet op i mindre portioner, pak det ned i fryseposer og frys dem ned. Der kan de holde sig i 3 måneder, og så kan man nemt bruge halve pakker kød i stedet for hele.
One pot lasagne
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 400 g champignon
- 300 g hakket oksekød
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dåse tomatpure (140 g)
- 1 squash (groftrevet)
- 12 lasagneplader
- 1 pakke Knorr Spaghetti Bolognese Spice Mix (eller et mix af egne krydderier)
- 1,5 dåse vand (dåse fra hakkede tomater)
- 1 håndfuld parmesan (revet)
- salt
- olivenolie
Køkkenudstyr
- Gryde
Fremgangsmåde
- Hak løg, hvidløg og svampe fint.
- Steg det i en spsk olivenolie i en stor gryde et par minutter, til det bliver blødt.
- Kom det hakkede kød i og lad det brune af.
- Knæk lasagnepladerne groft og kom dem i gryden sammen med groftrevet squash, tomatpure, dåsetomater, vand, et godt nip salt og krydderiposen.
- Lad det simre under låg ved lav varme i 20-25 minutter, til pastaen er mør.
- Rør jævnligt undervejs – også for at skille pastapladestykkerne fra hinanden. Hvis det mangler væske, kan du tilsætte lidt mere vand.
- Rør til sidst parmesan i og smag til med salt. SPIS!