Asiatisk salat med edamamebønner, avocado, græskarkerner og ingefær-koriander-limedressing

7. september 2017

Asiatisk grøn salat med edamame, avocado, græskarkerner og ingefær-koriander-limedressingAsiatisk salat med edamamebønner, avocado, græskarkerner og ingefær-koriander-limedressing. I sommerferien var jeg til en større familieforsamling, hvor alle stod for hver deres del af maden. Vi mor og jeg havde bagt foccaciabrød og lavet saltede mandler + masse dips som pesto, hummus og varmrøget laksesalat til, og min tante tog en lækker asiatisk salat med til det grillede kød, som andre i min familie stod for. Jeg kunne slet ikke dy mig fra at spørge ind til opskriften, så jeg fik en lang liste med hjem med alle ingredienserne, og så kunne jeg ellers selv prøve mig frem efter mængderne. Det gjorde jeg faktisk allerede dagen efter.

Salaten er asiatisk inspireret og fyldt med frisk spinat, edamamebønner, sukkerærter, æble, avocado og agurk, og så er den vendt med en syrlig-sød dressing lavet på friske koriander, lime, appelsinsaft og honning med et kick fra ingefær også. Det hele er toppet med ristede, saltede græskarkerner. Den er super sprød, fyldt med forskellige konsistenser: har både det søde, det syrlige, det knasende, det bløde og det saftige. Det er virkelig blevet en ny favoritsalat herhjemme!

Andre friske og sprøde salater: Melonsalat med cashewnødder / Quinoasalat med jordbær, edamame og feta / Æblesalat med feta, citron og hasselnødder / Tomatsalat med nektariner, feta og pesto

Asiatisk grøn salat med edamame, avocado, græskarkerner og ingefær-koriander-limedressing Asiatisk grøn salat med edamame, avocado, græskarkerner og ingefær-koriander-limedressing

Asiatisk salat med ingefær-koriander-limedressing (tilbehør til 4 personer)

 • 75 g frisk spinat
 • 100 g sukkerærter
 • 200 g edamamebønner, løse fra frost
 • 1 æble
 • 1/2 agurk
 • 1 stor avocado
 • 1 bundt friske koriander
 • 1-2 cm frisk ingefær, skrællet
 • 1 tsk honning
 • saften fra 1/2 lime
 • 1/2 dl appelsinsaft
 • 1 stor håndfuld græskarkerner
 • olivenolie, salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at riste græskarkernerne på en pande med 1 spsk olivenolie og et drys salt, til de er gyldne. Lad dem køle af. Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra. Skyl spinat og dup det tørt i et viskestykke.

Blend halvdelen af de friske koriander med ingefær, lime- og appelsinsaft, honning og et drys salt og peber – fx med en stavblender. Smag dig frem med honning og lime. Skær sukkerærter i aflange strimler og æble, avocado og agurk i tern. Vend det hele sammen og top med resten af de friske koriander + alle de ristede græskarkerner.

  Svar