Grove pestosnegle med ost og soltørrede tomater

5. juli 2016

Grove pestosnegle med ost og soltørrede tomater photo IMG_9928_zpsln4xslhh.jpgGrove pestosnegle med ost og soltørrede tomater. Da min veninde var på besøg for en uges tid siden, ville vi lave noget nemt og lækkert til aftensmad, som kunne spises med en masse gnavegrønt til. I skabet havde jeg et glas pesto, der stod og kiggede på mig og fik derfra fået ideen om, at jeg kunne bruge den til en slags bagværk – jeg er nemlig mest til hjemmelavet pesto, hvis det skal spises med pasta, i salater eller lignende. Hvis du vil lave din egen pesto har jeg flere versioner på bloggen: en klassisk med basilikum og pinjekerner, en med persille og peanuts eller en tredje med soltørrede tomater.

I dejen til disse snegle er der tilsat grovmel, så de mætter mere og får mere bid. Sneglene er smurt med pesto og fyldt med grofthakkede soltørrede tomater og godt med revet ost, men du kan sagtens trække fra eller putte på, hvad du har lyst til eller har i køleskabet. Pestosneglene er aller mest nybagte, men de kan sagtens fryses ned og tages op aftenen før til madpakken eller frokost på farten. Jeg har også før lavet snurrer med pesto, hvis du vil prøve en lidt anderledes version, opskriften finder du her.

Grove pestosnegle med ost og soltørrede tomater photo IMG_9881_zps984tuu8z.jpg
Grove pestosnegle med ost og soltørrede tomater photo IMG_9889_zpseyod5ysf.jpg

Grove pestosnegle med ost og soltørrede tomater (18-20 snegle)

 • 2,5 dl lunkent vand
 • 0,5 dl A38 (eller anden neutral yoghurt)
 • 25 g gær
 • 1 tsk salt
 • 1 stor gulerod, groftrevet
 • 2 dl fuldkornsmel
 • ca 4 dl hvedemel
 • pesto
 • revet ost (gerne en med smag)
 • soltørrede tomater, grofthakkede

 

Så nemt er det: Start med at røre gær ud i det lunkne vand og tilsæt derefter salt, A38, groftrevet gulerod og fuldkornsmel. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen er fin og ikke klistrer for meget – ælt gerne et par minutter. Lad dejen hæve et lunt sted i 1,5 time under viskestykke.

Når dejen har hævet, skal den rulles ud på et let meldrysset bord til en rektangel på 3-4 mm tykkelse. Smør et lag pesto på og drys med hakkede soltørrede tomater og revet ost. Rul dejen sammen på den lange led og skær pølsen ud til snegle (jeg fik cirka 18 snegle). Placer sneglene på 2 bageplader med bagepapir, lad dem efterhæve i 30 minutter og bag dem så ved 200 grader i cirka 18-20 minutter.

  Svar