Jeg har fået mig en ny sommer-favorit. Jordbærkage. Og ja jeg ved godt, at det er stærke (og muligvis også ret forpligtende) ord, når jeg kalder en kage ‘den bedste’, men det ér virkelig den bedste jordbærkage, jeg har fået. Måske skulle du afgøre det en gang for alle? Det er ihvertfald svært at finde en undskyldning for ikke at gå i køkkenet med det samme og lave sådan en lækker sag.
Opskrift på jordbærkage med mazarinbund
Denne jordbærkage skal ikke forveksles med en klassisk jordbærtærte, som den du får hos bageren. Jeg har kreeret min egen, både nemmere og mindre tidskrævende, version. Kagen består af en saftig og svampet mazarinbund, en lag mørk chokolade, en luftig vaniljeskum og så er den toppet med nye, danske sommerjordbær. For at tilføje et frisk element, udover jordbærrene, har jeg i flødeskummen tilsat en smule græsk yoghurt, der giver lidt lethed og et fint modspil til den marcipan-lækker-søde bund. Hvis du ikke har lyst til jordbær eller sæsonen (desværre) skulle være ovre, så kan du også sagtens toppe kagen med andre bær som hindbær, brombær, kirsebær osv.
Er du vild med denne kage, så skal du prøve min mazarinkage med bær og hyldeblomstcreme
Klassisk jordbærkage med chokolade og flødeskum
Det her er en helt klassisk jordbærkage, som du kender den. En nemmere version end en jordbærtærte – både i arbejdstid, sværhedsgrad og forberedelse. Hvis du vil være på forkant, kan du sagtens lave bunden om formiddagen eller dagen før og lade den stå i køleskabet. Når du så skal servere kagen, skal du bare overtrække med smeltet chokolade og toppe med skum og bær. Det er bestemt ikke sidste gang, den er på menuen herhjemme. Det er blevet en af mine yndlings sommerkager – klart den bedste jordbærkage, hvis du spørger mig.
Jordbærkage
Ingredienser
Mazarinbund
- 145 g smør (blødt)
- 145 g sukker
- 145 g marcipan
- 2 æg
- 40 g hvedemel
Topping
- 50 g mørk chokolade
- 1½ dl piskefløde
- 2 spsk græsk yoghurt (jeg brugte 10 %)
- ¾ tsk vaniljepulver
- 1 spsk flormelis
- 1 bakke jordbær (nye danske)
Køkkenudstyr
- Kageform
- Elpisker
Fremgangsmåde
Mazarinbund
- Pisk sukker og smør i en skål i et par minutter, til det er lyst og luftigt.
- Riv marcipanen groft og pisk det i.
- Pisk æggene i ét ad gangen, stop så snart dejen samler sig og pisk så melet i.
- Smør eller spray en tærteform eller lille springform, kom dejen deri og bag ved 175 grader i cirka 25 minutter. Stik en nål i for at sikre dig, at bunden er bagt.
- Lad den afkøle en times tid på køkkenbordet og smid den så i køleskabet for at blive helt kold.
Topping
- Når bunden er helt kold, skal du smelte chokoladen over vandbad.
- Smør det ud over den kolde bund og stil den tilbage på køl i cirka 15 minutter, til chokoladen er stivnet.
- Lav imens skummet ved at piske fløden til flødeskum sammen med vaniljepulveret.
- Vend græsk yoghurt og evt. flormelis forsigtigt i med en dejskraber.
- Fordel vaniljeskummet ovenpå den stivnede chokolade.
- Skyl jordbær, fjern stilk, halver dem og pynt toppen med dem.