Små galettes med lækkert fyld

2. juli 2015

 photo IMG_5202_zpszamnks2e.jpgEn galette er en slags fransk tærte, hvor du ikke behøver en tærteform. Det er nemt, og det betyder, at du kan lave dem i lige den størrelse, du vil have. Galettes’ne (ja det ved jeg altså ikke lige, hvordan det skal bøjes 😉 ) er virkelig gode til både madpakke, frokost eller aftensmad med en sprød salat til, og så kan du fylde dem med lige det, du har lyst til, eller køleskabet byder på. Det er, ligesom tærte, en super smart måde at få brugt nogle rester på.

Du kan enten vælge at følge denne opskrift til punkt og prikke eller bruge den som en basisopskrift og selv tilsætte eget fyld. Dejen er hovedsageligt lavet på fuldkornshvedemel, hvilket både giver bid og længere mæthed. Jeg har bl.a. fyldt galettes’ne med spinat, spidskål, løg og cherrytomater samt hytteost, frisk rosmarin og lidt revet mozzarella på toppen. Billedet ovenover er inden de små galettes blev bagt. Hvis du har lyst, kan du også sagtens lave en stor galette i stedet for 4 små. Jeg spiste dem til frokost med gulerodsstave til. Sundt, sommerligt og lækkert. Næste gang vil jeg forsøge mig med andet fyld som laks-spinat-feta, tomat-gedeost eller måske porrer-bacon.

Find flere opskrifter på tærte og galette lige her.

 photo IMG_5169_zpsfxb8iqox.jpg

Små galettes med lækkert fyld photo IMG_5195_zpsagnw3ogv.jpg
Små galettes med lækkert fyld photo IMG_5203_zpslsslpbvy.jpg

Små galettes med lækkert fyld (4 stk)

 • Dej: 2,5 dl fuldkornshvedemel
 • 1 dl hvedemel
 • 1 knps salt
 • ca 1 dl yoghurt naturel (fx A38)
 • 2 spsk blødt smør eller ca 3 spsk olie
 • Fyld: 150 g frisk spinat
 • 1 stort løg
 • 2 spsk olivenolie
 • 2 store håndfulde fintsnittet spidskål
 • 4 cherrytomater
 • 1 stort æg
 • 2 spsk hytteost
 • frisk rosmarin, salt + peber
 • lidt revet mozzarella

 

Så nemt er det: Start med at lave dejen ved at ælte alle ingredienser (2 x mel, yoghurt, salt og smør/olie) sammen i en skål med hænderne. Sæt dejen på køl, imens du laver fyldet. Skyl spinat og damp det i en gryde med låg, til det falder sammen. Skær løg i tynde skiver/ringe og steg det på en lille pande med 1 spsk olivenolie ved middelvarme i 10-15 minutters tid, til de er bløde. Steg derefter spidskål i 1 spsk olie i 5 minutter, til det er lidt blødt men stadig med bid. Pisk æg, hytteost, salt og peber sammen. Skær tomater i kvarte.

Tag dejen ud af køleskabet, del den i 4 lige store dele og rul ud på tykkelse med en tynd tærtebund. Fordel spinat, spidskål, løg og tomater på de fire runde cirkler – dog ikke på de yderste 2 cm – det skal du nemlig nu folde op omkring noget af fyldet (se billeder). Luk siderne godt sammen. Fordel æggefyldet i de fire galettes, drys med lidt revet mozzarella, frisk rosmarin, salt og peber. Bag dem ved 200 grader i ca 20-25 minutter og lad dem afkøle lidt.

 • Reply
  Kamilla Haaland
  2. juli 2015 at 21:29

  MUMS <3

  • Reply
   Anna
   4. juli 2015 at 21:40

   Virkelig mums – kan anbefales! 😉

 • Reply
  Josefine
  4. juli 2015 at 20:35

  De ser simpelthen for lækre ud! Mums. Jeg må og skal snart lave galetter 😛

  • Reply
   Anna
   4. juli 2015 at 21:40

   Det bliver du altså nødt til Josefine! Nemt og lækkert 😉

 • Reply
  Ann
  31. oktober 2016 at 16:35

  Kan de fryses? Skal have fest og tænker at lave så meget som muligt i forvejen 😊

  • Reply
   Anna Bartels
   31. oktober 2016 at 19:05

   Hej Ann.
   Ja, jeg vil godt sige, at de kan fryses.
   De er selvfølgelig aller bedst friskbagte, men hvis du fryser dem, så tag dem op aftenen før, lad dem tø i køleskabet og derefter lun dem ved lave grader i ovnen 🙂
   Jeg håber, at det fungerer – god fest! Og lad mig endelig høre, hvordan det gik? 😉

Svar