Jeg elsker fiskefrikadeller! Man kan (efter min mening) ikke rigtig gå galt i byen med dem. De smager super lækkert, og så er det en dejlig måde at få fisk på. Derudover kan de laves i mange forskellige variationer, og denne gang har jeg lavet dem “asian style” som asiatiske fiskefrikadeller. Det er en opskrift, min mor har lavet i mange år, og som hun har givet videre til mig. Nu er den klar til jer.
Opskrift på asiatiske fiskefrikadeller
Selve fiskefrikadellerne er lavet af torsk, og så er de krydret med chili, forårsløg og citronskal. Det er ikke noget, der overdøver den milde fiskesmag, men det giver en dejligt pift som alternativ til almindelige fiskedeller. Hvis du derimod er mere til de almindelige fiskedeller, kan du sagtens undlade chili, forårsløg og citronskal eller måske krydre farsen med andre lækre ingredienser. Jeg serverer dem med ovnkartofler og hjemmerørt remoulade.
Asiatiske fiskefrikadeller
Ingredienser
- 500 g torsk (uden skind og ben)
- 1 chili
- 3 forårsløg
- 1 æg
- 2 spsk hvedemel
- 1 øko citron (skal fra den hele, saft fra den halve)
- ½ dl piskefløde (måske en smule mere)
- ½ dl mælk (måske en smule mere)
- 2 spsk olie
- 2 spsk smør
Fremgangsmåde
- Skær torsken i mindre stykker, kom den i en foodprocessor og blend med 2 tsk salt.
- Blend æg, mel og friskkværnet peber med.
- Riv fintrevet citronskal ned i fiskefarsen sammen med piskefløde, mælk og citronsaft. Start med 1/2 dl piskefløde og 1/2 dl mælk og kom derefter mere i, hvis du synes farsen er for tyk. Farsen skal ende med at kunne formes til deller uden at flyde for meget ud.
- Skær enderne af forårsløgene væk og hak resten fint. Halver chili, fjern evt. kernerne og hak også den fint.
- Kom forårsløg og chili ned i farsen, og blend til det er godt blandet.
- Lad farsen hvile i 15 minutter på køkkenbordet.
- Varm en stor pande op til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden.
- Når det er smeltet, og panden er varm, kan du forme farsen til deller med din hånd og en ske, du dypper i varmt vand mellem hver delle.
- Steg fiskedellerne i 3-4 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!