Cheesecake med saltkaramel og ristede mandler

5. april 2015

Cheesecake med saltkaramel og ristede mandlerCheesecake med saltkaramel og sprøde, ristede mandler. Jeg har lidt svært ved at finde ord for, hvor lækkert det var. Lad mig sige det sådan, at hvis jeg kunne have fået mit (store) hoved ned i det glas, så havde jeg helt slikket det rent. Jeg har i længere tid gået med tanken om, for det første at lave cheesecake med saltkaramel og for det andet at lave cheesecake i glas. Selve bunden er lavet af smørristede havregryn, hvilket betyder, at den nemt kan laves glutenfri. Hvis du vil lave en almindelig kiksebund kan du bare blende digestive kiks og lidt blødt smør sammen og trykke det ned i bunden af glassene. Cheesecake-cremen er cremet og lækker, helt uden husblas, og så er den lavet på piskefløde og en kombination af philadelphia og græsk yoghurt. På toppen er der til sidst saltkaramel-swirl og drys af ristede mandler. Så L Æ K K E R T !

Før jeg gik i gang, var jeg lidt bange for, om kombinationen af cheesecake og saltkaramel ville blive for sød, og derfor tilføjede jeg en smule græsk yoghurt. Det giver en let syrlighed til cremen, der går godt sammen med den søde, saltede karamel. Og så er den oven i købet virkelig nem at lave – så der er ikke rigtig nogen undskyldning for ikke at komme i gang 😉

Se endnu flere opskrifter på cheesecake lige her.

Cheesecake med saltkaramel og ristede mandler

Cheesecake med saltkaramel og ristede mandler

Cheesecake med saltkaramel og ristede mandler  (4 gode portioner eller 6 små)

 • 1 stor spsk smør
 • 70 g havregryn, gerne grovvalsede (evt. glutenfrie til glutenallergikere)
 • 20 mandler
 • 100 g philadelphia
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 stor spsk flormelis
 • et lille drys vaniljepulver 
 • 100 g græsk yoghurt (jeg brugte 10 %)
 • 1,5 dl piskefløde
 • 4 store tsk dulce de leche karamel (find nem opskrift her)
 • 1/2 tsk havsalt (kan undlades)

 

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader. Hak dem groft. Smelt smør på en pande, tilsæt havregryn og rist det i 5-10 minutter, til det er sprødt og gyldent. Tilsæt de grofthakkede mandler, men gem 1 spsk til senere. Kom det op på en tallerken og lad det køle helt af, imens du laver cremen.

Rør philadelphia sammen citronsaft, vaniljepulver og flormelis og rør derefter også græsk yoghurt i. Pisk fløden i en anden skål til letpisket flødeskum og vend indholdet af de 2 skåle forsigtigt sammen med en dejskraber. Kom dulce de leche karamel op i en lille skål og rør det godt sammen med havsalt – smag dig eventuelt frem.

Tag 4 glas (eller 6 små) frem og fordel havregrynsblandingen, så der er lige meget i bunden af hvert glas. Fordel derefter cremen ovenpå. Top til sidst med 1 stor tsk karamel i hver af de 4 glas og ‘swirl’ det lidt rundt. Drys med de resterende mandler og sæt glassene på køl i minimum et par timer, inden du serverer.

 • Reply
  Josefine
  6. april 2015 at 10:24

  Hold op hvor lyder det bare lækkert! Saltkaramel er noget af det bedste 🙂

  • Reply
   Anna
   6. april 2015 at 11:42

   Tak Josefine – jeg er helt enig! Saltkaramel kan (næsten) spises til alt 😉

 • Reply
  Danika Maia
  6. april 2015 at 10:32

  YUM! Cheesecake is one of my favorite desserts and so is salted caramel but I never thought to have them together!

  Danika Maia
  http://www.danikamaia.com

  • Reply
   Anna
   6. april 2015 at 11:43

   Oh you should Danika! A great combination 😉

 • Reply
  foxfaces
  6. april 2015 at 15:15

  hold da op, hvor ser de bare helt vildt godt ud. *savler*. er enig med jer, saltkaramel er bare den bedste kombination af det salte og det søde

  kram foxfaces

 • Reply
  Joanna
  7. april 2015 at 11:02

  Salted caramel is my latest guilty addcition! It’s too good to give up, even for a bikini body! 😉

  • Reply
   Anna
   7. april 2015 at 11:15

   I completely agree! 😉

Svar