Tærte med røget laks og broccoli

Tærte med røget laks og broccoli

Jeg elsker tærte! Både fordi de kan varieres i uendelige varianter, men også fordi det er sundt og smager rigtig godt. Jeg er ikke så vild med en tærtebund lavet på smør, så derfor har jeg lavet min egen fedtfattige bund uden smør til denne tærte med røget laks og broccoli, og den er mindst lige så god. Jeg synes virkelig, at broccoli er undervurderet, og især i denne tærte passer den bare rigtig godt sammen med røget laks.

Jeg har før lagt opskrifter ind på tærter. Du kan finde en laksetærte med spinat og asparges her og en tærte med spinat, porrer, skinke og feta herTærten er super god til aftensmad med en lækker, frisk salat til, men den er også rigtig god kold til frokost eller på madpakken næste dag.

Find flere opskrifter på tærte lige her.

Tærte med røget laks og broccoli

Tærte med røget laks og broccoli

Tærte med røget laks og broccoli (4 personer med tilbehør)

  • Tærtedej som her (men med 90 g af hver mel i stedet for 100)
  • Fyld: 4 æg
  • 1,5 dl cremefraiche
  • 0,5 dl mælk
  • 1/2 broccoli
  • 200 g røget laks
  • citronskal, salt og peber
  • revet ost

Så nemt er det: Imens tærtebunden forbager i ovnen, kan du skære det halve broccolihoved ud i små mundrette buketter. Hæld vand i en gryde. Når vandet koger, smider du broccolibuketterne i og lader dem koge med i 2 minutter. Hæld vandet fra. Pisk æg, cremefraiche, mælk, salt og peber sammen i en skål. Skær røget laks ud i små tern. Fordel broccoli ovenpå tærtebunden og herefter røget laksetern.

Hæld derefter æggemassen udover, så det fordeles over fyldet. Riv lidt revet citronskal over tærten og drys med revet ost, salt og peber. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments