Tærte med røget laks og broccoli

7. maj 2014
Tærte med røget laks og broccoli

Jeg elsker tærte! Både fordi de kan varieres i uendelige varianter, men også fordi det er sundt og smager rigtig godt. Jeg er ikke så vild med en tærtebund lavet på smør, så derfor har jeg lavet min egen fedtfattige bund uden smør til denne tærte med røget laks og broccoli, og den er mindst lige så god. Jeg synes virkelig, at broccoli er undervurderet, og især i denne tærte passer den bare rigtig godt sammen med røget laks.

Jeg har før lagt opskrifter ind på tærter. Du kan finde en laksetærte med spinat og asparges her og en tærte med spinat, porrer, skinke og feta herTærten er super god til aftensmad med en lækker, frisk salat til, men den er også rigtig god kold til frokost eller på madpakken næste dag.

Find flere opskrifter på tærte lige her.

Tærte med røget laks og broccoli

Tærte med røget laks og broccoli

Tærte med røget laks og broccoli (4 personer med tilbehør)

 • Tærtedej som her (men med 90 g af hver mel i stedet for 100)
 • Fyld: 4 æg
 • 1,5 dl cremefraiche
 • 0,5 dl mælk
 • 1/2 broccoli
 • 200 g røget laks
 • citronskal, salt og peber
 • revet ost

Så nemt er det: Imens tærtebunden forbager i ovnen, kan du skære det halve broccolihoved ud i små mundrette buketter. Hæld vand i en gryde. Når vandet koger, smider du broccolibuketterne i og lader dem koge med i 2 minutter. Hæld vandet fra. Pisk æg, cremefraiche, mælk, salt og peber sammen i en skål. Skær røget laks ud i små tern. Fordel broccoli ovenpå tærtebunden og herefter røget laksetern.

Hæld derefter æggemassen udover, så det fordeles over fyldet. Riv lidt revet citronskal over tærten og drys med revet ost, salt og peber. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader.

 • Reply
  Camilla Friis Jørgensen
  25. august 2014 at 15:33

  Fantastisk tærte og ikke mindst tærtedej! efter jeg prøvede den første gang har jeg sidenhen brugt tærtedejen til samtlige tærter og så er den tilmeld uden smør og synes ikke den er slem at rulle ud 🙂

  • Reply
   Anna
   26. august 2014 at 9:58

   Hej Camilla,
   det er jeg virkelig glad for at høre! Jeg er også så glad for denne opskrift, bruger den også altid 😀
   – Anna

 • Reply
  Martin Rasmussen
  11. februar 2015 at 11:30

  Som første gangs tærte-kok, må jeg da indrømme at det var ret lige til og super lækker 🙂 Normalt vil jeg gerne have smør og kan ikke fordrage cremefraiche, men den her er sku god!

  • Reply
   Anna
   11. februar 2015 at 18:09

   Hej Martin.
   Jeg er virkelig glad for at høre, at du kunne lide den!
   Man går næsten aldrig galt i byen med en tærte 😉

 • Reply
  Susan Leth Simonsen
  19. april 2017 at 14:13

  Hej Anna

  Hvor stor en tærteform passer opskriften ca. til?

  – Susan

  • Reply
   Anna Bartels
   19. april 2017 at 14:58

   Hej Susan.
   Jeg tror, at min er cirka 22 cm i diameter 🙂
   Kh Anna

Svar