Perlespeltsalat med æbler, avokado, hakkede mandler og pesto

Perlespeltsalat med æbler, avokado, hakkede mandler og pesto

Det her er den perfekte salat til at tage med til madpakken i skolen eller på arbejdet. Den er dejlig mættende og fyldt med smag og sommerlige farver. Den er også perfekt som tilbehør til kød, kylling og fisk, og så ville det passe super godt til grill-mad.
Perlespelt er et sundere alternativ til ris. Der er mere bid i og det mætter meget mere.
Inspiration fra plat du jour (lækker madblog af 2 søde piger)

I denne perlespeltsalat har jeg puttet æbletern, avokadotern, rødløg og hakkede mandler. Ovenpå kom jeg denne lækre pesto, som jeg lavede et indlæg med for en uges tid siden. Pestoen passer super godt til, da den er frisk, syrlig og har masser af smag, og så er den super nem at lave.

Det, der er smart ved perlespeltsalat er, at du kan putte lige de ingredienser i, som du har lyst til. Jeg kan helt klart anbefale også at komme vindruer og tørrede tranebær i, det smager super godt!
Hvis du, af en eller anden underlig årsag, ikke kan få perlespelt kan du bruge bulgur, quinoa eller grove ris i stedet.

Perlespeltsalat (Tilbehørtil 4 + til en madpakke næste dag – 30 minutter) 

Perlespeltsalat med æbler, avokado, hakkede mandler og pesto 1

Du skal bruge: 
Ca. 200 g perlespelt
1 æble
1 avokado
1/2 rødløg (kan udelades)
1 håndfuld mandler

– Pesto til ovenpå (opskriften, kan du finde her, det er super nemt)




Så nemt er det: 
– Du skal starte med at tænde ovnen på 180 grader. Rist mandlerne i ovnen i ca. 5 minutter. Kog perlespelten i en gryde med vand. Husk at komme lidt salt i vandet. Det tager ca 20 minutter at koge den. Når de har kogt i ca 20 minutter, så skal du hælde vandet fra og lade perlespelten stå og køle af. Det må nemlig ikke være for varmt, når det blandes med resten af ingredienserne.
– Imens kan du skære æble og avokado i tern, og skære rødløg i tynde skiver (som på billedet). Mandlerne skal du hakke groft. og så kan du evt lave pestoen.
– Anret perlespelten (evt i et pænt fad) med æble- og avokadotern, rødløg og hakkede manlder ovenpå.

Hvis du ikke laver pesto, kan du blande lidt olivenolie, citron og en smule honning som dressing og hælde det udover salaten.


Perlespeltsalat med æbler, avokado, hakkede mandler og pesto 3

Anna

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments