Perlespeltsalat med æbler, avokado, hakkede mandler og pesto

28. maj 2013
Perlespeltsalat med æbler, avokado, hakkede mandler og pesto

Det her er den perfekte salat til at tage med til madpakken i skolen eller på arbejdet. Den er dejlig mættende og fyldt med smag og sommerlige farver. Den er også perfekt som tilbehør til kød, kylling og fisk, og så ville det passe super godt til grill-mad.
Perlespelt er et sundere alternativ til ris. Der er mere bid i og det mætter meget mere.
Inspiration fra plat du jour (lækker madblog af 2 søde piger)

I denne perlespeltsalat har jeg puttet æbletern, avokadotern, rødløg og hakkede mandler. Ovenpå kom jeg denne lækre pesto, som jeg lavede et indlæg med for en uges tid siden. Pestoen passer super godt til, da den er frisk, syrlig og har masser af smag, og så er den super nem at lave.

Det, der er smart ved perlespeltsalat er, at du kan putte lige de ingredienser i, som du har lyst til. Jeg kan helt klart anbefale også at komme vindruer og tørrede tranebær i, det smager super godt!
Hvis du, af en eller anden underlig årsag, ikke kan få perlespelt kan du bruge bulgur, quinoa eller grove ris i stedet.

Perlespeltsalat (Tilbehørtil 4 + til en madpakke næste dag – 30 minutter) 


Du skal bruge: 
Ca. 200 g perlespelt
1 æble
1 avokado
1/2 rødløg (kan udelades)
1 håndfuld mandler

– Pesto til ovenpå (opskriften, kan du finde her, det er super nemt)
Så nemt er det: 
– Du skal starte med at tænde ovnen på 180 grader. Rist mandlerne i ovnen i ca. 5 minutter. Kog perlespelten i en gryde med vand. Husk at komme lidt salt i vandet. Det tager ca 20 minutter at koge den. Når de har kogt i ca 20 minutter, så skal du hælde vandet fra og lade perlespelten stå og køle af. Det må nemlig ikke være for varmt, når det blandes med resten af ingredienserne.
– Imens kan du skære æble og avokado i tern, og skære rødløg i tynde skiver (som på billedet). Mandlerne skal du hakke groft. og så kan du evt lave pestoen.
– Anret perlespelten (evt i et pænt fad) med æble- og avokadotern, rødløg og hakkede manlder ovenpå.

Hvis du ikke laver pesto, kan du blande lidt olivenolie, citron og en smule honning som dressing og hælde det udover salaten.


Anna

Svar