Denne sundere banankage er en af mine favorit kager, og så er den oven i købet lidt sundere end mange andre kager. Den er nok blevet bagt mindst 30 gange hjemme hos mig – man går bare aldrig galt i byen med denne kage. Faktisk med banankage generelt. Det er bare aldrig en dårlig ide.
Opskrift på sundere banankage
Banankagen her er fugtig og svampet, som en god banankage skal være, og så er den fyldt med store chokoladestykker og ristede mandler. Du kunne måske også kaldet det er bananbrød. Det er slet ikke til at tro, at det faktisk er en sundere banankage, og det er blandt andet det, der gør den til en af mine favoritter. Jeg har også forsøgt mig med en version med blåbær, som virkelig også er lækker. Her skal du bare tilføje en stor håndfuld friske blåbær sammen med chokolade og mandler. Det kunne også være revet squash og kardemomme eller hindbær og hvid chokolade.
Er du vild med banankage, så skal du også prøve min banankage med karamelliserede bananer, min banankage med kaffe-mascarponecreme og hvis du vil have en helt sund opskrift, så skal du prøve mit sunde bananbrød med chokolade.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Sundere banankage med chokolade
Ingredienser
- 100 g sukker
- 2 æg
- 3 bananer (modne)
- 20 gram smør (smeltet )
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 110 g hvedemel
- 50 g mandler
- 100 g chokolade
Køkkenudstyr
- Rugbrødsform
Fremgangsmåde
- Rist mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader. Lad dem køle af.
- Pisk sukker og æg luftigt i en skål.
- Mos bananerne med en gaffel og rør det ned i æggemassen sammen med det smeltede smør.
- Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, mel og salt i dejen.
- Hak chokolade og mandler groft og vend det i dejen.
- Kom dejen ned i en smurt form (fx en aflang rugbrødsform på 28 cm) og bag kagen ved 180 grader i ca. 40 minutter.
- Lad din banankage køle af inden du spiser den.