Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner

Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner

Nøøøj det her smager godt! Og er røget fluks ind på listen over mine livretter. Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner. Den skarpe læser har nok allerede, ud fra de mange kyllinge-opskrifter på bloggen, set, at jeg er ret glad for kylling. Det er nok det kød, jeg oftest spiser og bedst kan lide – især fordi det kan varieres i så mange forskellige muligheder.

Opskrift på marokkansk kylling

Denne gang blev det til marokkansk kylling med masser af bløde løg, varme krydderier, søde rosiner og ristede pinjekerner. Retten er ikke stærk (og her mener jeg chili-stærk), så selv børn og “sarte sjæle” kan være med på vognen. Den marokkanske kylling er til gengæld fyldt med smag fra kanel og nelliker, hvilket passer rigtig fint sammen med sødmen fra rosinerne og det sprøde og nødde-agtige fra pinjekernerne – som alt sammen ligger og hygger sig i en lækker, cremet “sovs”. Server gerne med basmatiris og top med yoghurt og friske koriander, og så lover jeg, at retten vil sende dig direkte ned til det varme Marokko.

Er du vild med denne opskrift, så skal du også prøve min mellemøstlig auberginesalat med tahindressing og sprøde kålwraps med baba ganoush og kødboller.

Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner
Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner

Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner

En lækker, smagsfuld og krydret marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner. Server gerne til ris og tilføj endelig grøntsager, hvis du vil.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 4 kyllingebryster
  • 3 spsk hvedemel
  • 3 rødløg
  • 2 tsk stødt kanel
  • ¾ tsk stødt nelliker
  • 4,5 dl hønsebouillon (eller kogende vand rørt med hønsebouillonterning)
  • ¾ dl rosiner
  • 1 øko citron (skal fra den hele, saft fra den halve)
  • 30 g pinjekerner (ristede )
  • olivenolie
  • salt og peber
  • 1 håndfuld friske koriander (alternativt persille)
  • ris

Fremgangsmåde

  • Skær kyllingebryster i mundrette tern og vend det i en skål med mel, salt og peber – dette medvirker til, at selve sovsen bliver cremet og lækker.
  • Opvarm 2 store spsk olivenolie i en stor pande ved høj varme og steg kødet, til det er gyldent og næsten gennemstegt.
  • Tag kødet af panden og hæld det op på en tallerken.
  • Skræl rødløg og skær det i tynde skiver.
  • Opvarm 1 spsk olivenolie på samme pande, som du brugte før, og steg rødløgene i 10 minutter ved middelvarme, til de er bløde.
  • Tilsæt derefter kanel, nelliker, kylling, rosiner, citronskal og hønsebouillon.
  • Lad det simre i 5 minutter, til retten er gennemvarmt og sovsen en smule tyknet. Tilsæt eventuelt en smule mere kogende vand, hvis du synes, det er for tykt eller ønsker mere sovs.
  • Vend til sidst citronsaft, grofthakkede koriander og ristede pinjekerner i.
  • Server med det samme, evt. med ris og en klat yoghurt og friske koriander til toppen.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
5 from 1 vote (1 rating without comment)
Abonner
Giv besked om
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments