Er det bare mig, eller er det pludseligt allerede blevet ægte efterår og for mange nu også efterårsferie? Tiden går stærkt. Jeg holder ikke selv efterårsferie i uge 42, men det er fordi, at min kæreste og jeg skal fire uger ud at rejse ugen efter, og det glæder jeg mig helt vildt til. Uanset om du holder ferie eller ej, skal du ikke snydes for denne madplan uge 42 fyldt med en masse efterårsmad.
Hver lørdag udkommer en ny madplan til dig her på bloggen ligesom denne madplan uge 42. Det er til dig, der leder efter inspiration til næste uges madplan. Du kan enten vælge at følge madplanen hele vejen med den dertilhørende indkøbsliste, eller du kan udvælge de retter, der passer jer bedst, eller dem I mest har lyst til. Det fungerer sådan, at du nemt kan skrue op og ned efter, hvor mange der spiser med den dag og så få en indkøbsliste, der matcher det.
Madplan uge 42
I denne uge får du to dage med kød og fire vegetariske dage. Råvarerne er udvalgt så vidt muligt efter sæson, og jeg forsøger at mindste madspild ved at lade råvarer gå igen og ved altid at lade søndag være tøm køleskabet dag. Her kan du lave pizza, pasta, tærte, risotto eller andet med de rester, der er tilbage fra ugen, der er gået. Hvis denne madplan uge 42 ikke er din favorit, kan du altid se alle tidligere madplaner.
Menuen for denne uge står helt konkret på dahl med skyr, koriander og ristede mandler, kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost serveret med bagte rødbeder og fetacreme, kartoffel-porresuppe, fyldt pasta med svampe, ricotta og timianbrødkrummer og sidst men ikke mindst fyldte kyllingebryster med svampe, flødeost og parmaskinke serveret med flødekartofler med rodfrugter.
Husk endelig at tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad, hvis du laver en af mine opskrifter. Jeg vil elske at følge med!
Skal du lave noget lækkert i løbet af ugen? Man går aldrig galt i byen med verdens bedste scones med chokolade. Og tandsmør, selvfølgelig.