Ihh hvor har jeg glædet mig til at dele denne opskrift med jer! Hvis du er vild med fransk nougat, så vil du helt sikkert E L S K E hjemmelavet fransk nougat. Jeg har lavet de små lækre bidder som en del af julegaven til familien i år. Jeg laver nemlig hvert år spiselige gaver, da det plejer at være et hit. Og i år ville jeg gerne kaste mig ud i fransk nougat, og det var virkelig ikke så indviklet, som jeg havde forestillet mig.
At lave fransk nougat tager lidt tid og kræver en smule tålmodighed og et sukkertemometer. Men hvis du følger opskriften, så er det slet ikke så svært og helt sikkert arbejdstiden værd. Nøøj hvor smager det bare godt!
Opskrift på fransk nougat
Min version af hjemmelavet fransk nougat er fyldt med masser af ristede mandler og pistacienødder, hvilket er rimelig traditionelt. Derudover har jeg også tilføjet soltørrede tranebær, som (hvis du spørger mig) fungerer rigtig godt som et lidt syrligt modspil til de søde bidder. Portionen er ret stor, der bliver nok i hvert fald 120 bidder, så jeg kan helt sikkert anbefale at lave halv portion, hvis det bare er til dig og resten af huset.
Fransk nougat er noget klistret stads, og det er vigtigt, at du følger opskriften nøje. Jeg ved, ar nogle har haft problemer med, at deres enten blev for blød eller hård, og det er simpelthen fordi, at de måske ikke har fulgt den præcist – især temperaturer osv. Hvis du følger den, bør du i hvert fald få lækre, seje franske nougat som på billedet. Er du vild med det, bør du også prøve mine ingefærkarameller eller chokoladekarameller.
Fransk nougat
Ingredienser
Sukkerlage
- 1¼ dl vand
- 355 g sukker
- 1¾ dl glukosesirup
- 205 g honning
Marengs og fyld
- 75 g æggehvide
- 55 g sukker
- 250 g mandler
- 100 g pistacienødder
- 100 g tørrede tranebær
Køkkenudstyr
- Røremaskine
- Gryde
- Sukkertermometer
Fremgangsmåde
- Lav sukkerlagen ved at koge vand, sukker, glukosesirup og honning i en lille gryde, til sukkerlagen når 145 grader (brug sukkertermometer). Vær tålmodig for det tager tid til sidst.
- Rist imens mandlerne i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter og lad dem køle af.
- Lav nu marengs ved at piske æggehviderne næsten stive i en skål (jeg vil anbefale røremaskine, da det bliver hårdt arbejde senere).
- Tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen og pisk et par minutter, til du har en stiv marengs.
- Hæld den kogende 145 grader varme sukkerlage ned i marengsen i en tynd stråle, imens der piskes.
- Pisk i cirka 10 minutter, til nougatmassen er sej og lettere afkølet.
- Rør til sidst mandler, pistacienødder og tranebær i massen og vend så massen ud på en silikonemåtte eller bagepapir drysset med flormelis.
- Tryk det ud til en tykkelse på 2-3 cm og lad det køle helt af på køkkenbordet, gerne til næste dag.
- Brug en skarp kniv til at skære den franske nougat i ønsket størrelse (kræver nogle armkræfter) og opbevar et køligt sted (ikke køleskab) i en lufttæt beholder.
- Hvis dine fransk nougat bidder klistrer lidt, kan du rulle dem i lidt flormelis.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!