Elsker du (ligesom mig) blåbær, mørk chokolade og marcipan? Så vil denne blåbærmazarin ihvertfald også være lige noget for dig. Jeg har det sådan, at jeg gerne vil leve sundt, spise massere af grønsager og undgå søde sager i hverdagene. Men jeg har til gengæld også en holdning til, at når weekenden så kommer, så er det også helt okay at synde. Her passer denne kage godt, for den er syndig og utrolig lækker!
Opskrift på blåbærmazarin med chokolade
Hvis du er kendt med en mazarinkage, så ved du også, at marcipanen gør kagen svampet, saftig og sød. Derfor er de friske blåbær en super fin, lidt syrlig kontrast. Og sammen med de store stykker af mørk chokolade, fungerer denne kage altså bare rigtig godt. Jeg kan bedst lide kagen kold, fordi så fremhæves smagen, men den er også god friskbagt med en klat creme fraiche.
Er du vild med mazarinkage, så skal du også prøve min mazarinkage med solbær og lakrids eller mazarinbund med bær og hyldeblomstcreme.
Mazarinkage med blåbær og chokolade
Jeg elsker mazarinkage. Både fordi det er en virkelig nem kage, men også fordi at den smager virkelig virkelig godt. Mazarinkage har en svampet konsistens og en skøn sød smag af marcipan. Jeg elsker at putte let syrlige bær som blåbær i som i denne blåbærmazarin, men det kan i princippet også være solbær, hindbær, ribs eller andre små syrlige bær.
Blåbærmazarin med mørk chokolade
Ingredienser
- 190 g marcipan (revet)
- 190 g sukker
- 190 g smør (blødt)
- 4 æg
- 100 g hvedemel
- 100 g mørk chokolade
- 150 g blåbær (friske)
Køkkenudstyr
- Kageform
Fremgangsmåde
- Pisk sukker og blødt smør godt sammen i en skål og pisk derefter revet marcipan i.
- Pisk æggene i ét ad gangen og brug derefter en dejskraber eller træske til at vende hvedemel i.
- Hak den mørke chokolade groft, og vend det forsigtigt i sammen med de friske blåbær.
- Hæld dejen i en form – jeg har brugt en firkantet form på cirka 22 x 22 cm.
- Bag kagen ved 180 grader varmluft i cirka 45 minutter.
- Lad kagen afkøle, og hvis du har tid, kan du lade den blive helt kold i køleskabet – kagen bliver kun bedre dagen efter.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!