Annonce

Koldhævede grødboller med kerner

Koldhævede grødboller med kerner

Jeg har kastet min kærlighed på en ny version af koldhævede boller – nemlig på en dej lavet med havregrød. Inspirationen til bollerne har jeg fået fra Finax, der laver en pakke med grødboller som disse. Og de er virkelig gode! Når du kommer grød i dine boller, giver det en super god konsistens og fugtighed, som holder bollerne friske i længere tid. Når du koldhæver din dej, kan du også nemt forberede det aftenen før, og det giver samtidigt en dejlig smag. Jeg elsker også at lave koldhævede mysliboller eller almindelig koldhævede boller.

Grødboller med rest af havregrød

Bollerne er ud over havregrød proppet med masser af kerner, frø og lidt fuldkornsmel for mere mæthed. Bolledejen er koldhævet og skal bare smækkes sammen aftenen før, sættes på køl og næste morgen klattes op på en bageplade, inden de bages i ovnen. De er virkelig nemme at lave og er super til morgenmad, men de er også fryservenlige og kan bruges som frokost-sandwich til madpakken. Jeg har heldigvis stadig et par stykker tilbage i fryseren, som jeg kan tø op og lune i ovnen til morgenmad.

Koldhævede grødboller med kerner
Koldhævede grødboller med kerner

Koldhævede grødboller med kerner

Brug en kold rest havregrød i dine boller og få de lækreste koldhævede grødboller med kerner.
4.50 fra 2 stemmer
Antal: 9 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse15 minutter
Koldhævning10 timer

Ingredienser

Grød

  • 1,5 dl havregryn
  • 3/4 dl hørfrø
  • 1/4 dl chiafrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 4,5 dl vand

Boller

  • 1 portion af ovenstående grød
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk fint salt
  • 400 g mel (fx 250 g hvedemel + 150 g hvid hvede/fuldkornsmel)

Noter

Nogle har skrevet, at deres dej var lidt for tør – andre har skrevet, at den var god. Hvis din dej er for tør, kan du tilsætte 0,5-0,75 dl vand, til du har den rette konsistens. Det kan også afhænge meget af meltypen, du bruger. 

Fremgangsmåde

  • Kom alle ingredienser til grøden i en lille gryde og koge det et par minutter, til du har en tyk grød. Lad det køle af.
  • Når grøden er lillefingervarmt, kan du smuldr gær i og røre det godt rundt.
  • Kom gær-grøden i en større skål (gerne røremaskine) og kom resten af ingredienserne i.
  • Er din dej lidt for tør, kan du tilsætte ½-¾ dl vand. Det kan afhænge lidt af meltypen, du bruger.
  • Ælt dejen i 8-10 minutter.
  • Dæk skålen med låg eller et fugtigt viskestykke og sæt skålen i køleskabet natten over.
  • Næste morgen kan du forme bollerne med en ske og sætte dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag bollerne ved 220 over-undervarme i cirka 15 minutter.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments