Bagt grød med rabarber, vanilje og mandler

4. juni 2017

Bagt grød med rabarber, mandler og vaniljeBagt grød med rabarber, vanilje og mandler. Bagt grød er og bliver en af mine favoritter, når jeg har lidt ekstra tid om morgenen. Det er ret nemt at lave, kan nærmest passe sig selv i ovnen, kan varieres alt efter skabenes indhold og smager faktisk lidt som at spise kage til morgenmad – på den helt sunde måde. Denne bagte grød lavede jeg i sidste uge sammen med søde Camille Maja, da hun havde en masse rabarber i køleskabet, der skulle bruges.

Grøden består af en base af havregryn vendt med mælk og et æg, krydret med vanilje og toppet med fine, røde rabarber og grofthakkede mandler. Jeg vil anbefale at søde den bagte grød med en smule honning, men det behøves ikke, hvis rabarberne er meget søde. Det fremhæver dog smagen. Jeg vil klart også anbefale at servere denne med skyr/græsk yoghurt og måske rabarberkompot, hvis du har det.

Læs også: Bagt æblekage-grød / Bagt grød med pærer, dadler og nødder / Bagt grød med bær, kokos og nøddeknas

Bagt grød med rabarber, mandler og vanilje Bagt grød med rabarber, mandler og vanilje

Bagt grød med rabarber, vanilje og mandler (til 3 personer)

  • 4 dl havregryn, gerne grovvalsede
  • 6 dl mælk
  • 1 æg
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 3 stilke rabarber
  • 1 nip salt
  • evt 1 spsk honning
  • 1 håndfuld mandler

 

Så nemt er det: Start med at komme havregryn i et fad, fx et tærtefad. Rør mælk, æg, vanilje, salt og evt honning sammen og hæld det over havregrynene. Skær ender af rabarber og skær dem i stykker. Enten lange som på billedet eller mindre tern. Fordel dem ovenpå havregrynene, hak mandler og drys dem på toppen. Bag grøden ved 180 grader i cirka 25-30 minutter, til den er fast og gylden på toppen.

    Svar