Grov pastasalat med chilibagt græskar, sprødstegt grønkål og feta

28. marts 2017

Pastasalat madpakkeGrov pastasalat med chilibagt græskar, grønkål og feta. Madpakke-inspiration coming up! Du kender det måske godt. Du står om morgenen og skal smøre madpakke til dig selv eller ungerne, og det bliver som sædvanligt bare den klassiske klapsammen rugbrødsmad med lidt frugt eller grønt til. Både fordi du ikke orker det store, og fordi tiden løber ud. Det er oftest også sådan herhjemme. Men de enkelte gange hvor jeg har taget en grovbolle op af fryseren og kan lave en lækker sandwich, hvor der er rester fra aftensmaden, eller hvor jeg har forberedt en salat til flere dage. Det er bare det bedste. En god madpakke skal virkelig ikke undervurderes – det er virkelig noget, der kan få mig igennem en lang dag.

Derfor var jeg lidt overskudsagtig og på forkant i sidste uge, da jeg lavede en stor portion af en grov pastasalat til aftensmad og havde madpakkerester tilovers. Jeg har brugt grove pastaskruer, så salaten mætter mere og i længere tid. Derudover har jeg vendt dem med chilibagt græskar, sprødstegt grønkål og smuldret feta. Slet ikke en dårlig kombi af noget mættende, noget grønt, lidt med bid og noget salt, sødt, syrligt og let spicy. Salaten kan sagtens bruges til madpakken men fungerer altså også helt fint som tilbehør til aftensmaden.

Læs også: Pasta med ærtepesto og langtidsbagte tomater / Pesto snurrer / Perlespelt salat med avocado, æbler og pesto

Pastasalat madpakke Pastasalat madpakke

Grov pastasalat med chilibagt græskar, sprød grønkål og feta (tilbehør/madpakke til 3)

  • 1/2 butternut squash (eller 1/2 lille hokkaido græskar)
  • olivenolie
  • 1 stor tsk chiliflager
  • 3 store stilke grønkål
  • 200 g pasta, gerne fuldkornspasta
  • fintrevet citronskal fra 1 øko citron + saftens fra 1/2
  • ca 75 g feta
  • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skrabe kernerne ud af den halve butternut og skære det i tern. Vend ternene i en spsk olivenolie, chiliflager og et drys salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutters tid, til de er møre og let sprøde i kanten. Skyl i mellemtiden grønkål og bræk bladene af i mindre stykker. Steg det på en pande med en spsk olivenolie ved middel-høj varme i 3-5 minutter, til grønkålen begynder at få farve og blive sprødt.

Kog pasta i saltet vand efter anvisning på pakken og hæld det meste af kogevandet fra (gem et par spsk). Vend pasta med pastavandet, fintrevet citronskal og -saft, bagte butternut tern, sprødtstegt grønkål, smuldret feta og friskkværnet peber.

    Svar