Cookies med mælkechokolade og hasselnødder

28. august 2016

Cookies med mælkechokolade og hasselnødder photo IMG_0678_zpsiliqbykh.jpgCookies med mælkechokolade og hasselnødder. Jeg tror, at der er mange holdninger til, hvordan den perfekte cookie skal være. Skal den være blød eller sprød, chewy eller knasende, søde eller med strejf af salt, have fyld af chokolade, nødder eller noget helt tredje. Hvis du spørger mig, så er den perfekte cookie sprød i kanten og sej og chewy indeni. Der må gerne være et strejf af salt, der går godt de store stykker chokolade (meget vigtigt, store stykker!). Og det er ikke rigtigt en perfekt cookie uden chokolade, vel? Nødder er også altid godt til at give noget knas.

Jeg har faktisk allerede for et par år siden fundet min bedste opskrift på cookies med mørk chokolade og havsalt, og den kan du finde på bloggen lige her. Men denne gang ville jeg prøve en anden slags fyld: ristede hasselnødder og mørk mælkechokolade, som bestemt heller ikke er dårligt, skulle jeg hilse at sige. Jeg havde lavet dem til en aften, hvor vi fik gæster og serverede dem til en kop kaffe/the sammen med rocky road (opskrift her) – denne gang bare med ristede mandler og dumle. Både rocky road og cookies er bare en sikker vinder hver gang 😉

Cookies med mælkechokolade og hasselnødder photo IMG_0656_zps0o3j5rpz.jpg
Cookies med mælkechokolade og hasselnødder photo IMG_0681_zpsg5c6a6zs.jpg

Cookies med mælkechokolade og hasselnødder (14 stk)

 • 100 g blødt smør
 • 1 dl brun farin
 • 0,75 dl rørsukker
 • 1 æg
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk salt
 • 60 g havregryn
 • 135 g hvedemel
 • 1 stor håndfuld hasselnødder
 • 100 g mælkechokolade, fx ‘mørk mælk’

 

Så nemt er det: Start med at riste hasselnødder i ovnen ved 180 grader i 6-8 minutter. Lad dem køle lidt af og nulr så skallen af med fingrene (dette kan undlades, men jeg er vild med smagen af ristede nødder). Pisk blødt smør, sukker og brun farin luftigt et par minutter med en elpisker og pisk derefter ægget i. Tilsæt også havregryn, hvedemel, bagepulver og salt og pisk det i. Hak hasselnødder og chokolade groft og vend det i dejen.

Kom cirka 14 runde kugler op på en bageplade med bagepapir. Dejen kan godt være lidt blød og smattet, så det er måske mere runde klatter end kugler. Giv dem alle et let tryk og bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 18 minutter. Lad dem herefter blive på bagepladen et par minutter for at sætte sig, inden de skal over på en bagerist for at køle helt af.

  Svar