Sprød rødbedesalat med æble, persille og ristede pinjekerner

11. november 2015

Sprød rødbedesalat med æbler og ristede pinjekerner photo IMG_6502_zpsm5zpwhwu.jpgEn sprød rødbedesalat med æble, pinjekerner og persille. Jeg elsker at få inspiration og finde på ideer til nye salater som tilbehør til aftensmaden eller til frokost, for der er simpelthen så mange muligheder for kombinationer af smage og konsistenser. Derudover kan det være meget afhængigt af sæson, og jeg synes næsten, at man skal bruge de råvarer, grønsager og frugter, som er aller bedst på lige præcis det tidspunkt. På en god salat skal der dog næsten også være noget lækkert, der lige sætter prikken over i’et – det kan fx være nødder eller tørrede frugter.

Salaten i dette indlæg er en rigtig efterårssag med både rødbeder og æbler, der lige nu er i sæson. Jeg har i denne opskrift forsøgt at sætte fokus på rå rødbede, som ofte, efter min mening, godt kan blive glemt lidt herhjemme. Og det er synd, for den smager nemlig virkelig godt, er super sprød, har den fineste røde farve og er rig på både jern, c-vitaminer og kostfibre. Og så smager den bare rigtig godt sammen med saftige æbler, frisk persille og ristede pinjekerner.

Hvis du vil have mere inspiration til salater eller andet tilbehør, så kan du kigge lige her.

 photo IMG_6505_zpsewdomxft.jpg
Sprød rødbedesalat med æbler og ristede pinjekerner photo IMG_6501_zpsxq28ds9c.jpg

Rødbedesalat med æble, persille og ristede pinjekerner (tilbehør til 2-3 personer)

 • 2-3 store rødbeder
 • 1 stort æble
 • 3 spsk appelsinjuice
 • 3 spsk pinjekerner
 • 1 lille håndfuld frisk persille
 • salt + peber

 

Så nemt er det: Start med at riste pinjerkerner på en pande, til de er let gyldne og sprøde. Hak persille groft. Skræl rødbeder og skær dem ud, som du lyster (og gider bruge tid på). Jeg skar størstedelen i tynde skiver og derefter på langs, så det blev til lange stave. De sidste skar jeg i ultrafine skiver – mest for udseendes skyld. Æblerne skar jeg i lange stave også. Vend rødbeder med æbler, persille, appelsinjuice, pinjekerner, en smule flagesalt og friskkværnet peber.

 

 • Reply
  Anja
  19. august 2016 at 8:33

  Kan det laves dagen inden, uden at æblerne bliver brune og slatne

  • Reply
   Anna Bartels
   20. august 2016 at 15:37

   Hej Anja.
   Jeg ville nok lave det maks et par timer før.
   Æblerne bliver formentlig ikke brune, da de vendes med appelsinsaft og det røde fra rødbederne, men de kan måske godt miste lidt sprødhed.
   Uanset hvad, skal pinjerkernerne i hvert fald først på lige før servering, ellers bliver de bløde 🙂

 • Reply
  joan Dalgaard
  22. august 2016 at 22:39

  hej Anna
  salaten ser meget spændene ud, vil gerne lave den til min svendeprøve 🙂 men den skal blandes med en creme fraiche dressing, har du en god en der til. mvh Joan
  ps. vil du være sød at svare på sms da min email ikke vil jeg vil, så jeg bruger min søns 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   23. august 2016 at 9:15

   Selvfølgelig! Jeg sender dig en sms 🙂

 • Reply
  joan Dalgaard
  22. august 2016 at 22:41

  mit tlf nr er 24220430

Svar