Peanutbutteris med mørk chokolade og saltede peanuts

4. oktober 2015

Peanutbutteris med mørk chokolade og saltede peanuts photo IMG_5294_zpshlxffb0v.jpgDet her er, hvad jeg kalder guf for maven. Peanutbutteris. Virkelig GUF! Nogle af de ingredienser jeg aller bedst kan lide, peanutbutter og mørk chokolade, samlet i en cremet is – det er lækkert. Det er faktisk ved at være et stykke tid siden, jeg lavede isen, da der var nogle efterårsopskrifter, jeg lige ville dele med jer først, så er det først nu, at I får denne lækre is at se. Det er nemlig heldigvis sådan, at man kan spise is hele året rundt. Og det gør jeg gerne 😉

Jeg er så heldig, at jeg har en ismaskine. Og jeg må også være ærlig og sige, at hjemmelavet is bliver bedst med sådan en. MEN jeg vil dog give dig et lille tip, hvis du nu ikke har en ismaskine stående derhjemme: sæt (peanutbutter)isen i fryseren og rør hver halve time. Når isen så ligner tyk softice, kan du (i dette tilfælde) røre saltede peanuts og hakket mørk chokolade i og derefter lade isen stivne helt. På den måde slipper du for de værste iskrystaller.

Find endnu flere isopskrifter lige her.

Peanutbutteris med mørk chokolade og saltede peanuts photo IMG_5277_zps9ydz7oty.jpg
 photo IMG_5290_zpsorq5dpwb.jpg

For at vende tilbage til det, indlægget jo handler om. Isen. Den består af en basisis tilsat en god klat crunchy peanutbutter, og så er den rørt med grofthakket mørk chokolade og saltede, ristede peanuts. Kombinationen af den iskolde is sammen med de saltede peanuts og den bitre, mørke chokolade, det er simpelthen så godt. Åh hvor kunne jeg godt spise en kugle (eller 3 😛 ) lige nu!

Hvis du er på udkig efter andre isopskrifter, kan jeg blandt andet anbefale sommerlig hindbærsorbet, to die for saltkaramel swirl ice cream eller en uimodståelige lakridsis. Alle tre (sammen med denne peanutbutteris) er på listen over mine favoritter – hvilken is er din favorit? 

Peanutbutteris med mørk chokolade og saltede peanuts photo IMG_5301_zps2nvmaxmr.jpg

Peanutbutteris med mørk chokolade og saltede peanuts (cirka 1 liter)

 • 2 bæger pasteuriserede æggeblommer (4 blommer i alt)
 • 3 dl letmælk
 • 2 dl piskefløde
 • 75 g crunchy peanutbutter, stuetemperatur (denne er min favorit – affiliate link)
 • 1 dl sukker
 • 50 g mørk chokolade, grofthakket
 • 1 håndfuld saltede, ristede peanuts

Så nemt er det: Start med at piske æggeblommer og sukker luftigt i en skål, det tager et par minutter. Pisk mælk i lidt ad gangen og pisk til sidst peanutbutter i.

Pisk fløden stiv i en anden skål og vend det forsigtigt i mælkeblandingen med en dejskraber. Kør cremen på ismaskinen til tyk softice (eller følg tip skrevet længere oppe, hvis du ikke har en ismaskine). Jeg bruger denne ismaskine (affiliate link), der er virkelig god. Vend til sidst peanuts og grofthakket mørk chokolade i. Kom i en beholder og frys i minimum 3-4 timer, gerne natten over.

 • Reply
  Anna Warrington
  4. oktober 2015 at 16:10

  Jeg har seriøst svært ved at forestille mig noget mere lækkert end peanutbutter is! Det er jo genialt!

  • Reply
   Anna
   4. oktober 2015 at 17:41

   Jeg er helt enig Anna! 😛

Svar