Mazarinkage med bær, mandler og hyldeblomstcreme

8. august 2015

Mazarinbund med bær, mandler og hyldeblomstcremeDet er ved at være sidst på jordbærsæsonen, og det mener jeg altså skal udnyttes. Det er ikke forfærdeligt længe siden, at jeg lavede denne jordbærkage, og for at være ærlig har jeg lidt drømt om den siden. Så da vi havde noget familie på besøg den anden dag, besluttede jeg mig for at lave denne lækkerbisken af en mazarinkage med bær, der minder en smule om en jordbærkage. Denne uge har faktisk stået på ret meget jordbærkage/tærte for mit vedkommende. Du har måske set det på Instagram, men i tirsdags deltog jeg i en begivenhed arrangeret af Yelp, hvor vi skulle finde Københavns bedste jordbærtærte. Der fik jeg smagt og bedømt 9 forskellige, så man kan vist godt sige, at jeg har fået en del jordbærtærte i denne uge 😉

For at vende tilbage til denne mazarinkage med bær. Den består af en lækker marcipanbund med sprøde mandelflager, og så er den toppet med en luftig creme med hyldeblomst og vanilje og masser af friske jordbær og blåbær. Det var et hit herhjemme! Kagen er især god, fordi du kan lave både bund og creme i forvejen og bare samle den lige inden, den skal serveres. Derudover kan du bytte jordbær og blåbær ud med alle frugter og bær afhængig af sæsonen. Du kan også sagtens tilføje smagsgivere som lakrids, citron eller toppe med hakket mørk chokolade.

Find endnu flere opskrifter med bær lige her.

Mazarinbund med bær, mandler og hyldeblomstcreme

Mazarinbund med bær, mandler og hyldeblomstcreme

Mazarinkage med bær, mandler og hyldeblomstcreme (8 personer)

 • Dund: 240 g marcipan
 • 120 g koldt smør
 • 2 æg
 • 2 store spsk hvedemel
 • mandelflager
 • Creme: 4 æggeblommer
 • 35 g sukker
 • 1/2 spsk majsstivelse
 • 1/2 dl hyldeblomstsaft
 • 2 dl piskefløde
 • Derudover: 1 dl piskefløde 
 • 1 stor spsk skyr
 • 1/4 tsk vaniljepulver eller korn fra 1 vaniljestang
 • friske bær

Så nemt er det: Du skal starte med at lave bunden ved at rive marcipan groft og skære smør i tern. Pisk det sammen og pisk derefter æggene i ét ad gangen. Vend hvedemelet i dejen. Smør en 20 cm rund form som denne og drys med mandelflager, så de sidder fast på både bund og side. Kom dejen i formen og bag ved 175 grader i cirka 25 minutter. Lad kagen køle helt af.

Lav nu cremen ved at piske æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Kog de 2 dl piskefløde op under omrøring. Tag gryden af varmen, rør majsstivelsen ud i hyldeblomstsaften og rør det i den varme fløde. Pisk det i æggeblandingen lidt ad gangen. Kom det tilbage i gryden og kog op, imens du pisker, til det tykner. Kom cremen i en skål og lad det stå på køkkenbordet i en halv times tid. Dæk herefter skålen med film, helt ned til cremen så det ikke danner kondens. Kom cremen på køl, så den kan blive helt kold.

Lige inden du serverer, skal du piske 1 dl piskefløde til flødeskum sammen med vaniljepulveret. Vend skyr og hyldeblomstcremen i. Hvis du synes cremen er for tynd, kan du piske den lidt. Pynt mazarinbunden med creme og friske bær. Hvis der er creme tilovers, kan du servere resten ved siden af.

 • Reply
  Josefine
  8. august 2015 at 12:52

  Ej, hvor ser den her kage bare helt fantastisk lækkert ud! Helt sikkert en god måde at udnytte de sidste jord bær på.
  Og så er jeg altså lidt misundelig på det arrangement med Yelp 😉 Det så så lækkert ud

  • Reply
   Anna
   8. august 2015 at 13:54

   Ja man kan da næsten ikke lade vær, vel? 😉
   Tusind tak Jose!
   Ej det kunne da have været så hyggeligt, hvis du var kommet. Man skal bare tilmelde sig på Yelp’s hjemmeside.
   Det må du lige gøre en anden gang, det kunne være så hyggeligt at møde dig! 😀

 • Reply
  samantha
  10. august 2015 at 15:54

  Mmmm.. ser alt for lækkert ud og dejlige billeder 🙂

  De bedste hilsner og smil
  Samantha
  http://www.samanthafotheringham.dk

  • Reply
   Anna
   10. august 2015 at 22:16

   Tak søde Samantha! Den var også bare lækker 😉
   Kram Anna

Svar