Tundeller med gulerødder og sesam

Tundeller med gulerødder og sesam

Sprøde tundeller med gulerødder. Det må være endnu en af de opskrifter, der går ind under kategorien ‘nem mad’. Jeg har sommerferier nu, hvilket betyder, at jeg ofte er hjemme og spise frokost. Derfor har jeg både tid og lyst til at gøre lidt mere ud af frokosten, så den anden dag, da jeg kiggede i skabene for at finde på noget, blev disse lækre deller bikset sammen.

Opskrift på tundeller

Disse tundeller er lavet af dåsetun, hvilket måske kan skræmme nogle. Jeg ser det dog som en god mulighed for at få fisk, og så er det oven i købet både nemt og billigt. Udover tun består dellerne blandt andet også af løg, gulerødder, frisk persille og sesam, der alle giver god bid og smag. De tager virkelig ikke meget mere end 20 minutter at lave og er både gode til frokost, aftensmad eller som fyld i en sandwich. Du kan sagtens lave en god portion og have dem liggende i køleskabet. De smager nemlig også ret godt kolde. Jeg spiste et par deller til frokost med en salat (vandmelon og feta) til.

Er du vild med deller, så skal du også prøve mine kyllingefrikadeller, vegetariske blomkålsdeller med parmesan eller asiatiske fiskefrikadeller.

Tundeller med gulerødder og sesam
Tundeller med gulerødder og sesam 3

Tundeller med gulerødder og sesam

Sunde og sprøde tundeller med dåsetun, revne gulerødder og sesamfrø. Lækre til aftensmad eller som pålæg på rugbrød dagen efter.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 stk
Forberedelse15 min
Tilberedelse10 min

Ingredienser

  • 1 dåse tun ( i vand)
  • 1 æg
  • 1 gulerod (lille )
  • 1 spsk havregryn
  • 2 spsk frisk persille
  • 1 spsk sesamfrø
  • ½ løg
  • 1 knivspids cayennepeber

Køkkenudstyr

  • Pande

Fremgangsmåde

  • Hak løg og persille fint.
  • Riv guleroden på et rivejern.
  • Dræn vandet fra tunen og rør alle ingredienserne sammen i en skål.
  • Stil det på køl i 10 minutter.
  • Form ‘farsen’ til deller med en ske og din hånd og steg dem sprøde i lidt olie på en middelvarm pande, cirka 4 minutter på hver side.
  • Lad dem samle sig lidt over varmen, inden du forsigtigt vender dem, så de ikke går i stykker.
  • Server med et dryp citronsaft på toppen. Gem endelig resterne, da de også er gode kolde dagen efter.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments