Sunde julesmåkager

Sunde julesmåkagerJeg tror, at jeg har fået mig en ny afhængighed… og det er disse utroligt lækre chewy og sunde julesmåkager. Julesmåkagerne er helt uden smør, mel og tilsat sukker, men de er til gengæld fyldt med ingredienser som dadler, mandler og julekrydderier. Kanterne bliver chewy, mens selve julesmåkagen knaser fra de grofthakkede mandler. Jeg kan bedst beskrive dem som sunde brunkager, og de blev utrolig godt modtaget herhjemme.

Min far sagde: “jeg vil hellere have den her end en normal brunkage”, og det siger altså noget, når det kommer fra ham, der godt kan være lidt skeptisk i forhold til alle de sundere søde sager. Julesmåkagerne skal ihvertfald laves flere gange i den kommende decembermåned – er jeg mon den eneste, der glæder mig til julemåneden? Det her er i hvert fald det perfekte sunde alternativ til julesmåkager.

Find endnu flere juleopskrifter lige her.

Sunde julesmåkager

Sunde julesmåkager (8 stk)

  • 60 g mandler
  • 150 g dadler, ustenede
  • 2 tsk stødt kanel
  • 1 lille tsk stødt ingefær
  • 1 knps salt
  • 5 nelliker knust til pulver i morter (eller 1/4 tsk stødt nelliker)
  • 1,5 æggehvide
  • 1/2-1 tsk kokosolie til smørelse, smeltet

Så nemt er det: Start med at blende de ustenede dadler i en foodprocessor. Blend derefter æggehvide, pulveriseret (eller stødt) nelliker, kanel, ingefær og salt med, til det bliver en sammenhængende masse. Blend derefter mandler i, så der stadig er grove stykker – du kan også hakke dem groft og vende dem i.

Tag en bageplade med bagepapir frem og smør det med en smule smeltet kokosolie. Det fungerer super fint og sørger for, at de ikke klistrer fast til bagepapiret. Fordel 8 “klatter” af dej på bagepapiret med en lille ske og tryk dem lidt flade og runde. Bag julesmåkagerne ved 190 grader i 15 minutter. Afkøl på rist og opbevar i lufttæt boks.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments