Dadelkugler med peanutbutter

21. november 2014

Dadelkugler med peanutbutterHar du brug for inspiration til sundere søde sager? Ja så tror jeg lige, at denne opskrift på dadelkugler med peanutbutter er noget for dig (og mig). Jeg kan vist ikke rigtig lægge skjul på, at jeg virkelig godt kan lide dadelkugler (se bare forskellige versioner her, her, her eller her). Og peanutbutter for den sags skyld. Jeg har denne gang forsøgt mig med en ny variant med inspiration herfra

Det gode ved dadelkugler er, at de er virkelig nemme at lave, og så smager de af slik, selvom de kun indeholder lutter gode sager. Denne gang er selve dadelkuglerne lavet med kakao og kokosmel, og indeni gemmer der sig en overraskelse i form af crunchy peanutbutter. Nøj hvor smager det godt! Det kunne være, at jeg også skulle forsøge mig med nutella som overraskelse. Det kan da umuligt blive dårligt vel? 😉

Find endnu flere snacks og sundere søde sager lige her.

Dadelkugler med peanutbutterDadelkugler med peanutbutter

Dadelkugler med peanutbutter-overrraskelse (16 stk.)

 • 60 g mandler
 • 15 bløde dadler
 • 1 nip salt
 • 1 stor spsk kakaopulver
 • 1 stor spsk kokosmel
 • ca. 1/3-1/2 tsk (crunchy) peanutbutter pr. kugle (denne er min favorit – affiliate link)

Så nemt er det: Start med at lave små kugler af peanutbutter, cirka 16 stk og frys dem ned i et par timer. Hvis dine dadler ikke er så bløde, kan du blødgøre dem lidt ved at lade dem trække i kogende vand i 10-20 minutter. Rist mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader, lad dem køle lidt af og blend dem derefter. Jeg bruger denne blender (affiliate link), der er super til prisen. Der må gerne stadig være bid, altså små stykker mandler. Fjern sten fra dadlerne og blend dem sammen med de hakkede mandler, salt, kokosmel og kakaopulver i foodprocessoren, til det bliver til en samlet masse.

Tag peanutbutter-kuglerne op af fryseren og tril dem hurtigt til helt runde kugler i din hånd. Tag cirka en god teske dadelkugle-masse i hånd, tryk det lidt fladt og form den derefter rundt om peanutbutter-kuglen. Rul den helt rund i hånden. Fortsæt med alle kuglerne og opbevar dem på køl.

 • Reply
  Anna Warrington
  21. november 2014 at 13:37

  Chokolade og peanutbutter er den bedste kombination i hele verden! 😀

  • Reply
   Anna
   21. november 2014 at 16:13

   Jeg er helt enig Anna! 😀

 • Reply
  Maria Nielsen
  22. november 2014 at 22:01

  Uhhhm, hvor lækkert! Chokolade, dadler og peanut-butter kan kun være en skøn kombination! Det må helt sikkert prøves næste gang jeg bliver lækkersulten!

  • Reply
   Anna
   23. november 2014 at 10:46

   Hej Maria, det er virkelig også en skøn kombination – det må du prøve 😉
   – Anna

Svar