Laksetærte med spinat og asparges

Laksetærte med spinat og asparges

En af de retter jeg vender tilbage til igen og igen er altså tærte. Og især denne laksetærte med spinat og asparges. Det gode ved tærter er, at de kan varieres i så mange forskellige slags. De kan være med kød, kylling, fisk, ost, grønsager osv. Det er en form for hygge-mad for mig. Sådan en god tærte med sprød bund og lækkert fyld… Der er ikke særlig meget, der slår det. Jeg har før lavet min bund på smør, men nu har jeg fundet en sundere og, som jeg selv synes, et bedre alternativ.

Denne laksetærte med spinat og asparges lavede jeg i sidste uge. Den har en sprød bund og så er den fyldt med spinat, lækker laks og asparges. Som ‘æggemasse’ har jeg blandet æg og hytteost. Hytteost var et eksperiment, og det vil jeg helt klart bruge fremover. Det gør tærten saftig og meget bedre. Skyr i bunden var også et eksperiment, og det fungerede også super godt. På toppen har jeg revet citronskal, som giver et rigtig godt pift.

Det er ikke sidste gang, jeg laver denne tærte! Den er nem, lækker og så er den super god til aftensmad med en salat til eller med i madpakken, kold, næste dag.

Laksetærte med spinat og asparges (4 personer med tilbehør (fx salat) – ca. 50 minutter)

Du skal bruge: 
Dejen: Jeg bruger denne opskrift og fremgangsmåde på dej – men med 90 g mel af hver i stedet for 100

Fyldet: 
Ca. 300 g frisk laks
350 g frossen, optøet spinat (du kan også dampe 250 g frisk spinat)
6-8 asparges
3 æg
2 spsk vand
1,5 dl hytteost (tror det er 4,5 procent fedt – hvis du ikke kan lide hytteost, kan du bruge creme fraiche)
Skal fra en citron
Salt og peber

 

Det er vigtigt, at du presser al væden ud af spinaten, ellers bliver tærten helt vandet. Det kan du gøre ved at lægge det i en si og presse det med en ske. Du kan også presse væden ud med fingrene. Skær skindet af laksen og skær laksen i store tern. Skær asparges i stykker (kig på billedet nedenunder). Tag en skål frem og pisk de 3 æg med vand, salt og peber. Pisk derefter forsigtigt hytteost i. Fordel først spinaten på tærtebunden. Fordel derefter laksen udover og så asparges. Hæld derefter ægge/hytteostemassen udover fyldet i tærtebunden. Riv citronskal ud over og drys med salt og peber. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved de 200 grader.

Laksetærte med spinat og asparges 1
Laksetærte med spinat og asparges 3
Laksetærte med spinat og asparges 5
Laksetærte med spinat og asparges 7
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

22 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments