Laksetærte med spinat og asparges

2. oktober 2013
Laksetærte med spinat og asparges

En af de retter jeg vender tilbage til igen og igen er altså tærte. Og især denne laksetærte med spinat og asparges. Det gode ved tærter er, at de kan varieres i så mange forskellige slags. De kan være med kød, kylling, fisk, ost, grønsager osv. Det er en form for hygge-mad for mig. Sådan en god tærte med sprød bund og lækkert fyld… Der er ikke særlig meget, der slår det. Jeg har før lavet min bund på smør, men nu har jeg fundet en sundere og, som jeg selv synes, et bedre alternativ.

Denne laksetærte med spinat og asparges lavede jeg i sidste uge. Den har en sprød bund og så er den fyldt med spinat, lækker laks og asparges. Som ‘æggemasse’ har jeg blandet æg og hytteost. Hytteost var et eksperiment, og det vil jeg helt klart bruge fremover. Det gør tærten saftig og meget bedre. Skyr i bunden var også et eksperiment, og det fungerede også super godt. På toppen har jeg revet citronskal, som giver et rigtig godt pift.

Det er ikke sidste gang, jeg laver denne tærte! Den er nem, lækker og så er den super god til aftensmad med en salat til eller med i madpakken, kold, næste dag.

Laksetærte med spinat og asparges (4 personer med tilbehør (fx salat) – ca. 50 minutter)

Du skal bruge: 
Dejen: Jeg bruger denne opskrift og fremgangsmåde på dej – men med 90 g mel af hver i stedet for 100

Fyldet: 
Ca. 300 g frisk laks
350 g frossen, optøet spinat (du kan også dampe 250 g frisk spinat)
6-8 asparges
3 æg
2 spsk vand
1,5 dl hytteost (tror det er 4,5 procent fedt – hvis du ikke kan lide hytteost, kan du bruge creme fraiche)
Skal fra en citron
Salt og peber

 

Det er vigtigt, at du presser al væden ud af spinaten, ellers bliver tærten helt vandet. Det kan du gøre ved at lægge det i en si og presse det med en ske. Du kan også presse væden ud med fingrene. Skær skindet af laksen og skær laksen i store tern. Skær asparges i stykker (kig på billedet nedenunder). Tag en skål frem og pisk de 3 æg med vand, salt og peber. Pisk derefter forsigtigt hytteost i. Fordel først spinaten på tærtebunden. Fordel derefter laksen udover og så asparges. Hæld derefter ægge/hytteostemassen udover fyldet i tærtebunden. Riv citronskal ud over og drys med salt og peber. Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved de 200 grader.

 • Reply
  Katrine
  3. oktober 2013 at 10:55

  Det ser godt nok lækker ud! Den må jeg prøve en dag.
  Rigtig skøn blog du har, med en masse lækre opskrifter 🙂

 • Reply
  Anna
  4. oktober 2013 at 8:38

  Hvor er du sød! Mange tak Katrine 🙂 Det var super lækkert! Skal snart lave den igen…

 • Reply
  Anonym
  5. november 2013 at 14:03

  Vil lave den til frokostgæster 🙂 Kan den laves dagen før og lunes eller endnu bedre fryses ?
  Jane

 • Reply
  Anna
  6. november 2013 at 3:30

  Du kan sagtens lave den dagen før og så lune den ved lave grader. Jeg tror også sagtens, at den kan fryses, men jeg ville nok lave den dagen før, hvis jeg var dig. God fornøjelse, lad mig vide hvordan det går? 🙂

 • Reply
  Anonym
  23. marts 2014 at 14:36

  Hej:-)
  Hvor stor skal formen være?

 • Reply
  Anonym
  25. marts 2014 at 12:47

  Tak, vi ville rigtig gerne lave vores tærtebund med et fedtfattigt alternativ, men kunne ikke rigtig finde noget, og det vi fifede os frem til blev helt plastic hårdt og øv…!
  Så vi vil helt sikkert prøve med din bund, da en af de absolutte favoritter herhjemme også er tærte!
  TAK! 😀
  Michelle 🙂

 • Reply
  Anna
  28. marts 2014 at 8:40

  Jeg har brugt en ret normal størrelse form, ca 22-23 cm i diameter 🙂
  Knus Anna

 • Reply
  Anna
  28. marts 2014 at 8:41

  Hej Michelle! Det er jeg rigtig glad for at høre. Jeg elsker også denne sundere tærtebund, håber du kan lide den 😉
  Knus Anna

 • Reply
  Pernulle B
  21. maj 2014 at 5:30

  Det ser rigtig lækker ud.. Hvor er opskriften oprindelig fra?

 • Reply
  Anna
  21. maj 2014 at 6:26

  Hej Pernulle,
  Mange tak, det er jeg glad for at høre! Jeg får meget inspiration fra andre blogge og nettet, men den er primært bare lavet ud fra hovedet 😉

  Knus Anna

 • Reply
  Mathilde
  5. januar 2015 at 21:13

  Hej Anna
  Jeg faldt over din blog i forbindelse med, at jeg i sidste uge var på udkig efter en opskrift på en tærtebund uden alt for meget smør. Indtil nu er mine forsøg med tærte fejlet, men det gjorde det ikke den her gang. Så tusind tak for opskriften, nu vil jeg leve af tærte altid. Hele tiden! Ros til din blog, jeg skal helt sikkert prøve flere af dine opskrifter 🙂

  • Reply
   Anna
   6. januar 2015 at 8:38

   Mange tak Matilde. Det er jeg glad for at høre 🙂
   Jeg er også selv meget glad for den tærtedejsopskrift – og kunne nok også godt spise det meget tit.
   Du er velkommen!
   – Anna

 • Reply
  Anita
  31. maj 2015 at 13:36

  Hej Anna :grinning:
  Kan man lave denne tærte med frisk spinat i stedet for frossen, eller giver dette et helt andet resultat?
  Glæder mig til at prøve kræfter med denne opskrift imorgen 🙂
  – Anita

  • Reply
   Anna
   31. maj 2015 at 15:05

   Hej Anita.
   Ja det kan du ihvertfald – det gør jeg tit 🙂
   Så skal du bare bruge cirka 250 g frisk spinat, dampe det i en gryde med en smule vand, til det falder sammen og så trykke al væden ud af.
   Håber du kan lide den!

 • Reply
  Laksetærte med spinat og asparges | Frøken Jensen
  1. september 2015 at 0:25

  […] er lånt fra denne blog da jeg ikke selv fik taget et – sjusk, jeg ved det…. […]

 • Reply
  Laksetærte med spinat og asparges
  29. september 2015 at 15:47

  […] Original opskrift kan findes her […]

 • Reply
  betina
  8. december 2015 at 18:12

  Min var meget våd og har nu fået 50 min det en dobbelt potion da fadet er rat stort I forhold til det der sku i…
  hvorfor bliver den våd

  • Reply
   Anna
   9. december 2015 at 15:05

   Hej Betina.
   Det har jeg aldrig oplevet før, og mange af dem jeg har hørt fra, har heller ikke haft problemer med det.
   Jeg er ret sikker på, at det er fordi, at du har lavet dobbeltportion – så skal den altså have noget længere tid i ovnen. Derudover kan der også være forskel på ovn osv. Jeg håber, at du fandt ud af det 🙂

 • Reply
  Erik
  5. juli 2016 at 22:23

  Hej Anna.
  Vil bare takke for den lækre opskrift. Jeg har med stort held lavet denne tærte adskillige gange, og den er super lækker. Keep up the good work!

  • Reply
   Anna Bartels
   6. juli 2016 at 9:48

   Det er dejligt at høre Erik! Det er også en af mine favoritter, så jeg er glad for, at du kan lide den 🙂
   Der kommer faktisk snart en opskrift på bloggen, der minder om denne – måske den også er noget for dig 😉

 • Reply
  Tina
  29. juli 2017 at 23:07

  Hej! Den tærtebund vil vi helt sikkert prøve herhjemme! Kan man evt bruge creme frais i stedet for skyr, ved du det?

  • Reply
   Anna Bartels
   30. juli 2017 at 7:02

   Hej Tina.
   Det kan du sagtens! Håber I kan lide den 🙂

Svar