Tomatsalat med nektariner, feta og pesto

Tomatsalat med nektariner

Det er nu for alvor blevet efterår, men jeg prøver at holde lidt fast i sommeren med denne sommerlige salat. Jeg havde fødselsdag i sidste uge, og i weekenden blev der holdt familiefødselsdag. Familien blev inviteret på lækker frokostbuffet, hvor bl.a. denne tomatsalat med nektariner var med. Denne salat er med friske cherrytomater, semo-modne nektariner, sommerpesto, blød feta og basilikum. Det er sommer, det er sol og det er lækkert!

Server fx salaten til grillmad – alt fra kød til kylling og fisk. Eller måske bare med et lækkert brød og noget hummus til. Det kan man ikke gå galt i byen med! Tomatsalaten kan laves på ingen ting og er en perfekt kombi af alt, der smager godt. Den er klart bedst samme dag, men den kan til nøds også spises dagen efter.

Find flere opskrifter på salater og tilbehør lige her.

Tomatsalat med nektariner (20 minutter – tilbehør til 4)

Du skal bruge: 
Ca. 750 g cherrytomater
2 store semi-modne nektariner (evt. ferskner)
Pesto (du kan bruge denne opskrift)
1-2 spsk. olivenolie
Citronsaft
Blød feta, du selv skal skære (ikke fetatern)
BasilikumsbladeSå nemt er det: 
Skyl tomater og ferskner. Skær tomaterne i halve og nektarinerne i tynde både. Skær feta i store, lidt grove tern. Tag en skål frem og lig tomater og ferskner nederst. Drys med feta ovenpå. Bland et par spsk. pesto med 1-2 spsk olivenolie, så det bliver lidt “fortyndet”. Dryp det udover salaten. Pres også lidt citronsaft over og drys med nogle basilikumsblade.

Server til et stykke kød, fisk eller kylling og hold fast i sommeren lidt endnu 🙂

Tomatsalat med nektariner, feta og pesto 1
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments