Tomatsalat med nektariner, feta og pesto

16. september 2013

Det er nu for alvor blevet efterår, men jeg prøver at holde lidt fast i sommeren med denne sommerlige salat. Jeg havde fødselsdag i sidste uge og i weekenden blev der holdt familiefødselsdag. Familien blev inviteret på lækker frokostbuffet, hvor bl.a. denne salat var med. (I løbet af den næste uger, får i flere opskrifter fra fødselsdagen).
Denne salat er med friske cherrytomater, semo-modne nektariner, sommerpesto, blød feta og basilikum. Det er sommer, det er sol og det er lækkert!

(20 minutter – tilbehør til 4)

Du skal bruge: 
Ca. 750 g cherrytomater
2 store semi-modne nektariner (evt. ferskner)
Pesto (du kan bruge denne opskrift)
1-2 spsk. olivenolie
Citronsaft
Blød feta, du selv skal skære (ikke fetatern)
Basilikumsblade


Så nemt er det: 
Skyl tomater og ferskner. Skær tomaterne i halve og nektarinerne i tynde både. Skær feta i store, lidt grove tern. Tag en skål frem og lig tomater og ferskner nederst. Drys med feta ovenpå. Bland et par spsk. pesto med 1-2 spsk olivenolie, så det bliver lidt “fortyndet”. Dryp det udover salaten. Pres også lidt citronsaft over og drys med nogle basilikumsblade.

Server til et stykke kød, fisk eller kylling og hold fast i sommeren lidt endnu 🙂

Anna

    Svar

    Instagram