Annonce

Risotto med løg i rødvin

Risotto med løg i rødvin
Risotto med løg i rødvin 1

Jeg har glædet mig så meget til at dele denne opskrift på risotto med simrede løg i rødvin med jer. Ved første øjekast kunne det godt ligne risengrød med kirsebærsauce og fede vaniljestænger, men næ nej. Det kan godt være, at retten ikke ser ud af meget, men jeg har sjældent smagt noget så godt. Noget med så meget smag og intensitet i forhold til de forholdsvist få, gode ingredienser. Det er en perfekt ret til gæster, en onsdag aften hvor der skal lidt ekstra forkælelse til eller til et godt glas rødvin.

Opskrift på risotto med løg i rødvin

Det er ikke sikkert, at navnet på denne ret helt fortæller, det gode der er i vente. Forestil dig skalotteløg, der er blevet brunet godt af og får lov til at simre med lidt smør, rosmarin, rødvin og fond, til de er helt møre og fulde af smag. Saucen dertil bliver helt intens og smager nærmest som en god rødvinssauce, der normalt serveres til kød som fx oksesteg. Og når jeg skriver simre, så er det ikke i flere time. Det er en halv time, og det er nok.

Disse simrede løg i rødvin anrettes pænt ovenpå en helt simpel risotto. Og dem der har fortalt dig, at risotto er svært at lave, de har ikke ret. Det er super nemt. Det kræver bare, at du er over den og giver den væske, når den har brug for det.

Er du glad for denne opskrift, så skal du også prøve min pasta med langtidssimret bolognese, butterdejstærte med balsamicobagte løg eller tomatrisotto med pesto.

Risotto med løg i rødvin

Vegetarisk opskrift parret til rødvin

Jeg vil næsten love dig, at du ikke vil savne kød i denne ret. Der er så meget umami i de løg i rødvin, at der helt sikkert vil tilfredstille dig eller de evt. medspisende, der er glade for kød. Risottoen dertil vil også lægge en rigtig fin bund og mætte godt, så der er ikke nogen, der vil gå sultne fra bordet. Du kan evt. overveje at servere en frisk salat til som et frisk og syrligt modspil. Det kunne fx være lidt blandet salat eller kål i sæson vendt i en dressing af olivenolie og citronsaft eller balsamico.

Ribera del Duero

Opskriften her er egentlig lavet som en del af et samarbejde med Ribera del Duero på Instagram, hvor jeg har delt en video af denne opskrift og lidt om de spanske vine fra Ribera del Duero. Efter hvad jeg har hørt et af de bedste vinområder i Spanien. Mange af deres vine er lavet på Tempranillo-druen, og selvom der kan være iblandet andre sorter, er det den, der spiller hovedrolle.

Jeg har fået lov til at smage nogle af deres rødvine og har valgt en dyb, rød sag til denne ret, der både får lov at simre sammen med løgene men også er skøn at servere til retten. Normalt anbefales rødvinene til kød, men jeg vil så gerne vise, at rødvine også kan drikkes til vegetariske retter. Og disse løg i rødvin er fuldstændig pakket med smag. Jeg ved godt, at det ikke nødvendigvis siger meget om vinen, men bare selve flaskerne er smukke.

Vegetarisk opskrift med vin parret med rødvin

Laver du en af mine opskrifter som fx denne risotto med løg i rødvin, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Risotto med løg i rødvin

Risotto med løg i rødvin

En super simpel vegetarisk opskrift med masser af god smag. En enkel risotto og hovedrollen: skalotteløg simret til møre i rødvin og fond. Smager som en langtidssimret rødvinssauce, og jeg lover dig, at du på ingen måde vil savne kød. Det er en perfekt vegetarisk ret med masser af umami. Perfekt parret til et glas rødvin.
5 fra 3 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse40 minutter

Ingredienser

Løg

  • 3 stk skalotteløg
  • 1 spsk smør
  • 1 kvist frisk rosmarin
  • 1 dl rødvin
  • 1 dl grøntsagsfond (eller 1 dl kogende vand rørt med en halv bouillonterning)
  • 1 tsk sukker (med top)
  • olivenolie

Risotto

  • 1 stk skalotteløg
  • 2 spsk smør
  • 150 g risottoris
  • 1 dl hvidvin (alternativt ½ dl æbleeddike)
  • 7 dl grøntsagsfond (måske lidt mere)
  • 75 g parmesan
  • salt
  • olvenolie

Fremgangsmåde

Løg i rødvin

  • Start med løgene. Halver 3 af dem og fjern skrællen. Fjern evt. det værste af enderne, men du må ikke skære så meget af, at delen der holder dem sammen fjernes.
  • Varm 2 spsk olie op i en middelhøj varm pande og steg løgene på den flade side, til de har fået god farve.
  • Vend løgene om på den anden side og brun dem også her. Tilsæt så smør og rosmarinkvist og lad smørret smelte.
  • Drys med sukker og lidt salt og vend løgene, så de har den flade side nedad.
  • Hæld rødvin og fond over. Væsken må ikke komme for meget op over løgene, så de begynder at flyde. Jeg kan anbefale at holde væsken et par mm. under løgenes øverste punkt.
  • Lad dem simre under låg i 30 minutters tid, mens du laver risottoen. Tag låget af de sidste 5 minutters tid, så saucen kan tykne lidt.

Risotto

  • Smelt 1 spsk smør og 2 spsk olie på en stor pande.
  • Hak det sidste skalotteløg fint og kom det op på panden med et drys salt. Lad det stege i 5 minutters tid ved lav varme – de må ikke få varme.
  • Kom risottoris på og lad det stege med ved middelvarme et minuts tid, inden du hælder vin på og lader det fordampe.
  • Hæld fond på lidt ad gangen. Start med 2 dl, lad risene absorbere væsken og fortsæt sådan. Når risene er møre, er risottoen klar. Måske du skal bruge lidt mere fond, til risene er klar.
  • Riv parmesan fint og kom det i risottoen sammen med en spsk smør. Smag til med salt.
  • Server risotto toppet med løg og lidt af saucen fra løgene.
Del med nogen du holder af
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments