Marineret soya-peanutbutter tempeh

17. april 2019
Marineret soya-peanutbutter tempeh

Jeg har fået en ny kærlighed for tempeh, og den vil jeg gerne dele med jer. Tempeh er lavet af soyabønner ligesom tofu, men det har meget mere konsistens. Tempeh består af hele soyabønner, der er naturligt gæret og dermed fermenteret, hvilket betyder, at det smager af mere end tofu. Jeg har aldrig været den største fan af tofu, men tempeh er jeg blevet helt vild med. Tempeh har nemlig den lækreste nøddeagtige smag, en god konsistens og er fyldt med protein og dermed perfekt som erstatning til fx kød. Og tempeh er både for dig, der spiser kød og dig, der er vegetar/veganer.

Det er ikke længe siden, at jeg smagte tempeh for første gang. Det var faktisk her i Holland, hvor jeg faldt over det i supermarkedet. Ud fra de ting jeg havde i køleskabet, biksede jeg en marinade af soya, citronsaft, honning og peanutbutter sammen og vendte det med tempeh på en pande. Efterfølgende har jeg spist det flere gange, end jeg kan tælle. Jeg er virkelig blevet fan og kan anbefale peanutbutter tempeh på det kraftigste. Det er billigt, det mætter og det smager helt vildt godt. Nøddeagtigt og asiatisk med denne marinade, der også gør dem helt sticky på den gode måde. Og så kan du bruge det i meget andet end på en simpel buddha bowl / salat skål som her.

Her kan du også bruge peanutbutter tempeh:  I tacos / i friske forårsruller / fyldt i pitabrød / i burger / i wok og nudelretter / ovenpå vafler

Marineret soya-peanutbutter tempeh

OBS: Det er ikke mange steder, at du kan få tempeh i Danmark. Men diverse helsekostbutikker eller asiatiske supermarkeder i større byer er et godt bud. Ellers kan du godt erstatte med fx tofu, kikærter eller lignende.

Marineret soya-peanutbutter tempeh (til to personer)

 • 250 g tempeh
 • Ca. 1/2 dl soya
 • 1 stor spsk peanutbutter
 • Saften fra 1/2 citron
 • 1 spsk honning eller lignende sødemiddel

Så nemt er det: Start med at røre soya, peanutbutter, citronsaft og honning sammen. Smag til efter din smag – skal den være mere salt, mere syrlig eller mere sød? Skær tempeh i tern, ca 1×1 cm, og steg det på en middel-høj varm pande med et par spsk vand. Rør rundt.

Når vandet er fordampet, kan du skrue ned på middel varme og vende marinaden med. Lad det varme igennem et par minutter, imens du rører og så er det klar.

 • Reply
  Jenny
  24. april 2019 at 18:19

  Er tempeh ikke lavet af hvede protein?

  • Reply
   Anna Bartels
   24. april 2019 at 21:32

   Hej Jenny. Nej tempeh er lavet af fermenterede soyabønner.
   Måske du sammenligner med seitan? Det er nemlig lavet af gluten, altså hvedeprotein 🙂

Svar