Nogle dage kræver altså en luksus morgenmad a la chiagrød med bær og flødeskum til at sætte den godt i gang. Og det er ligegyldigt, om det er weekend eller hverdag. Her er denne luksus chiagrød med bær, flødeskum og kokossukker helt perfekt. Ideen er egentligt inspireret af en chiagrød, man kan få på cafe Baryl i København. Min søde veninde og jeg spiste der for et par uger siden og besluttede os for at lave en lignende version sammen. Det gjorde vi så i sidste uge, hvor vi mødtes hjemme hos mig til morgenmad og lektie/arbejde for mit vedkommende og specialeskrivning for hendes.
Nogle morgener kræver ekstra god morgenmad: Chiagrød med bær og flødeskum
Luksus chiagrøden er egentlig super simpel og så nem og hurtig at lave. Den skal bare lige forberedes aftenen før men tager sammenlagt måske 5 minutter at lave. Min veninde er laktoseintolerant, og vi har derfor lavet chiagrød på havremælk og brugt soyafløde til soyaflødeskum. Hvis du ikke er intolerant, kan du sagtens bruge almindelig mælk og piskefløde. Men jeg lover, at kombinationen af blød chiagrød, cremet flødeskum, knasende kokossukker og friske bær er helt guddommelig.
Jeg har tidligere lavet en lignende version på en chiagrød med kokos, mango og vanilje, og det kan nu også noget. Begge er perfekte til en luksus morgenmad – eller dessert, som en del af et brunch bord og meget mere.
Chiagrød med bær, flødeskum og kokossukker
Ingredienser
- 5 spsk chiafrø
- 4 dl væske (mælk, kokosmælk eller plantemælk)
- 100 ml fløde (piskefløde eller soyafløde)
- kokossukker (alternativt rørsukker eller brun farin)
- 100 g friske bær
Fremgangsmåde
Aftenen før
- Rør chiafrød og væske sammen i en skål.
- Dæk det til og stil det på køl natten over.
Servering
- Fordel chiagrøden i 2 glas/skåle. Hvis det er klumpet lidt sammen, kan du lige piske det med et piskeris.
- Pisk fløden til flødeskum og top din chiagrød med flødeskum, kokossukker og friske bær.