Acai smoothie bowl

29. september 2018

Acai smoothie bowlHvis du skal servere pæn og instavenlig morgenmad, så er det acai smoothie bowl, du skal gå med. Det er egentligt ret sjovt, hvordan ordet ‘instavenlig’ er blevet et ord, som vi alle forstår. Pænt og iøjenfaldende på Instagram. Og det er altså lige, hvad sådan en smoothie i skål er. Pæn, sund, lækker og med muligheder for uendelige variationer. Jeg er altså fan. Og det var søde Anna aka. Grødgrisen også, som jeg lavede denne pæne morgenmadsskål med.

Hvis du ikker er stødt på acai før, så kan jeg fortælle, at det er sydamerikanske superfood bær – altså super sunde bær. Det er ikke så nemt at få dem friske, så jeg bruger tørret acai pulver, og det giver den flotteste farve til din smoothie. Og en smule lilla tænder en halv time efter, men jeg lover, at det er det værd. Her har vi puttet det i en frisk, tyk og cremet smoothie med banan og bær og toppet med hjemmelavet banan granola, kokos, chiafrø, kakaonibs, frisk banan og ribs. Men du skal bare gå amok med de toppings, du er allermest fan af. Det er altså nem, sund og lækker morgenmad.

Læs også: Smoothie med rødbede og ingefær / Chiagrød med kokos, vanilje og mango / Bagt grød med pærer og dadler / Kold grød med kirsebærkompot og ingefærkaramel

Acai smoothie bowl Acai smoothie bowl

Acai smoothie bowl (til 2 personer)

  • 200 g frosne bananer
  • 200 g frosne bær, fx skovbær
  • 2 spsk acai pulver
  • 1 dl mælk (komælk eller plantemælk)
  • 1 stor tsk honning
  • topings: fx granola, bær, kakaonibs, kokos, bananer, peanutbutter osv. (affiliate links)

Så nemt er det: Blend frosne bananer og bær, acai pulver, mælk og honning sammen. Brug gerne en god blender – jeg bruger denne (affiliate link). Top med dine yndlingstoppings.

Hvis du også går all ind på pyntning og instabilleder, så tag mig endelig (@annabartels). Jeg vil meget gerne se jeres versioner ♡

    Svar