Sunde vafler med æble og kanelcreme

Sunde vafler med æble og kanelcreme

For et par uger siden inviterede jeg to søde veninder over til sen morgenmad bestående af disse sunde vafler med æble og kanelcreme. Det var en af de dejlige solskinsdage, som vi har haft på det sidste, og jeg havde den største lyst til vafler. Apropos vafler så er det virkelig noget, jeg laver for sjældent. Om det så er til morgenmad, som sandwich, til aftensmad eller som dessert, så er det bare aldrig dårligt. Jeg elsker især citronvafler med birkes og bananvafler, hvis vi snakker morgenmad.

Vafler med æble og kanel

Selvom det måske lidt er en efterårskombination, så er æbler og kanel altid et godt match. Selve vaflerne er lavet på kastanjemel, der er glutenfrit og har en smule sødme. Du kan dog sagtens bruge hvedemel, fuldkorn, kikærtemel eller hvad du nu har. De er sukkerfrie, da jeg bare har sødet med en moden banan. Toppet med en tyk græsk yoghurt-kanelcreme, friske skiver af æbler og ristede hasselnødder er det en ret perfekt kombination.

Sunde vafler med æble og kanelcreme

Vafler til morgenmad, snack eller sund dessert

Disse vafler med æble og kanelcreme kan snildt spises til morgenmad, men de går også godt som snack om eftermiddagen eller sundere dessert, når man har lyst til noget sødt. Man kan jo heldigvis også toppe vaflerne med syndige sager som is, chokolade, peanutbutter og meget mere, hvis man har lyst til det.

Sunde vafler med æble og kanelcreme
Sunde vafler med æble og kanelcreme

Vafler med æbler og kanelcreme

5 fra 1 stemme
Antal: 9 stk
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min

Ingredienser

Vafler

  • 1 banan (moden )
  • 3 æg
  • 3 dl mel (jeg brugte kastanjemel – du kan også bruge hvedemel, fuldkorn eller en blanding)
  • 1 dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk chiafrø (kan undlades)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 1 tsk stødt kardemomme

Topping

  • 2 æbler
  • stødt kanel
  • 1 dl hasselnødder
  • 1 spsk honning (evt. mere)
  • 2 dl græsk yoghurt (eller tyk skyr/cremefraice)

Køkkenudstyr

  • Vaffeljern

Fremgangsmåde

Vafler

  • Mos bananen og rør det sammen med resten af ingredienserne til vaflerne.
  • Steg dem i et varmt vaffeljern – enten som belgiske eller hjertevafler.

Topping

  • Rist hasselnødderne på en pande og hak dem groft.
  • Skær æbler i tynder både.
  • Rør kanel sammen med græsk yoghurt og honning. Smag til med kanel og honning.
  • Top dine vafler med æble, kanelcreme og ristede hasselnødder.
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments