Cremet pasta med græskarsauce, edamamebønner og parmesan

17. oktober 2017

Cremet pasta med græskarsauce, edamamebønner og parmesan Pasta med græskarsauce, edamamebønner og parmesan. Hvis du ikke allerede har opdaget det, så er jeg kæmpe fan af græskar og især det lækre, bløde og søde hokkaido græskar er min favorit. Og der var faktisk en af jer læsere, der bad om flere græskaropskrifter den anden dag (jeg er SÅ klar!), så nu er jeg gået græskar-amok. Jeg glæder mig til at dele alle efterårsopskrifterne med græskar med jer, og i dag får I én af dem: en cremet vegetarisk pasta – SKAL spises i en skål, snoet om en gaffel som sund comfort food.

Det er egentlig en ret simpel og nem pastaret. Fuldkornsspaghetti vendt i en cremet timian og chili-krydret græskarsauce, edamamebønner og parmesan. Det hele toppes med ristede græskarkerner og flager af parmesan. Det er som sagt en vegetarisk pasta, men du kan for ekstra luksus (eller for kød-elskeren) sagtens toppe med tern af sprødstegt bacon eller chorizo på toppen. Sådan lidt carbonara agtigt. Der er smæk på smagen, og resterne smager virkelig heller i dårligt dagen efter, skulle jeg hilse at sige.

Andre opskrifter med græskar: Hokkaido lasagne med ærter og ost / Græskar bygotto med brunet smør og grønkålschips / Grov tærte med græskar, løg og feta / Spicy græskarsuppe med æble og gedeost
 Cremet pasta med græskarsauce, edamamebønner og parmesan Cremet pasta med græskarsauce, edamamebønner og parmesan

Cremet pasta med græskarsauce, edamamebønner og parmesan (til 3 personer)

 • 1/2 hokkaido græskar, skrællet og skrabet fri for kerner (ca 380 g)
 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 stor tsk frisk/tørret timian
 • 1/2 tsk chiliflager
 • 1,5 dl kogende vandt rørt med 1/2 grøntsagsbouillonterning
 • 150 g edamamebønner, løse fra frost
 • saft fra 1/2 citron
 • 1 stor tsk grovkornet sennep (kan undlades)
 • 1 håndfuld friskrevet parmesan
 • 300 g spaghetti (fx fuldkorn)
 • græskarkerner, gerne ristede
 • olivenolie, salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skære græskar i små tern. Skræl og hak løg og hvidløg og steg det i en spsk olivenolie i en lille gryde sammen med timian og chiliflager. Tilsæt græskar og boillonvand, når løget er blødt og lad det simre under et låg i cirka 15 minutter, til græskarret er mørt. Kog i mellemtiden pasta i saltet vand efter anvisningen på pakken.

Blend saucen med en stavblender, når græskarret er mørt og rør citronsaft, parmesan og sennep i. Smag til med salt, peber og evt mere citron eller chili. Overhæld edamamebønner med kogende vand og lad dem trække et par minutter. Hæld vand fra den kogte patsa og vend med sauce og edamamebønner. Anret i skåle og top med græskarkerner og flager af parmesan.

  Svar